Από το Blogger.
RSS


Σοκολατάκια με σαμπάνια 



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο) 
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (45% περιεκτικότητα σε κακάο) 
150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
100ml σαμπάνια 
15ml κονιάκ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
700 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Φύλλα χρυσού ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε τη γέµιση. Στρώστε µια λαµαρίνα φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Βάλτε τις σοκολάτες σε ένα ξύλο κοπής και µε ένα µεγάλο µαχαίρι κόψτε τις σε µικρά κοµµάτια. Ρίξτε τα σε ένα µεγάλο µπολ και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια βάλτε την κρέµα γάλακτος και το βούτυρο σε µια κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά. Αφήστε το µείγµα να βράσει ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης, ώστε να µην καεί στις άκρες της κατσαρόλας. Κατόπιν ρίξτε το καυτό µείγµα στο µπολ µε τα κοµµάτια σοκολάτας και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν καλά. Αφήστε να σταθεί το µείγµα για 1΄ και ρίξτε τη σαµπάνια και το κονιάκ. Ανακατέψτε ξανά µέχρι να γίνει µια απαλή γκανάς. Αφήστε το µείγµα στην άκρη µέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται. Τότε γεµίστε µε το µείγµα ένα κορνέ µε ίσια µύτη 1 εκ. και βάλτε διαδοχικά µικρές ποσότητες πάνω στη λαµαρίνα µε τη λαδόκολα. Αφήστε τη στο ψυγείο για 20΄ µέχρι να σφίξουν.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ. Βάλτε τα φύλλα χρυσού ζαχαροπλαστικής σε ένα πιάτο. Βγάλτε τη λαµαρίνα από το ψυγείο και πασπαλίστε τα χέρια σας µε τη ζάχαρη άχνη. Πάρτε ένα ένα τα σοκολατάκια, πλάστε τα σε µπαλίτσες και ξαναβάλτε τα στο ψυγείο για άλλα 10΄. Στη συνέχεια, γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε µέσα στο µπολ την κουβερτούρα (αφού τη σπάσετε µε τα χέρια σας σε κοµµάτια) και ανακατέψτε µε τη σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει. Μετά βγάλτε τα σοκολατάκια από το ψυγείο και µε µια τρυπητή κουτάλα βυθίστε τα ένα ένα στη λιωµένη σοκολάτα. Τοποθετήστε τα στη σχάρα (βάλτε από κάτω ένα ταψάκι για να χυθεί η σοκολάτα) και αφήστε τα για 1΄. Κατόπιν βάλτε τα πάνω στα φύλλα χρυσού ζαχαροπλαστικής και ρολάρετέ τα ώστε να κολλήσουν και να καλυφθούν καλά. Αφήστε τα να σταθούν για 30΄. Σερβίρετε σε θερµοκρασία δωµατίου.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου