Από το Blogger.
RSS


Πάστα φλόρα


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, αλεσμένο
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.) 
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50ml κονιάκ


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (βερίκοκου, ροδάκινου, φράουλας, κερασιού, βύσσινου)
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, χοντροαλεσμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους (20 γρ.)
1 κ.γ. νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ ανακατέψτε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ. Σε άλλο µεταλλικό µπολ, µεσαίου µεγέθους, χτυπήστε το µέλι µε το βούτυρο και τα 2 αυγά µε ένα µίξερ χειρός, µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε το κονιάκ, τα µπαχαρικά, το φιστίκι Αιγίνης, σταδιακά το αλεύρι και ζυµώστε το µείγµα, για να γίνει µια ζύµη µαλακή. Σκεπάστε τη µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 30΄.
Προθερµάνετε το φούρνο στους 200 οC στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 28 εκ. Βγάλτε τη ζύµη από το ψυγείο, πάρτε τα 2 / 3 και απλώστε τη µε τα χέρια σας στη βάση του ταψιού. Κόψτε από την υπόλοιπη ζύµη ένα κοµµάτι, πλάστε το σε λεπτό κορδόνι και τοποθετήστε το γύρω γύρω στο ταψί, αφού το αλείψετε µε λίγο κρόκο αυγού, χτυπηµένο µε 1 κουταλάκι νερό.
Αδειάστε πάνω από τη ζύµη τη µαρµελάδα της αρεσκείας σας και απλώστε τη µε ένα κουτάλι οµοιόµορφα. Πασπαλίστε µε το ανάλατο φιστίκι Αιγίνης.
Πλάστε µε την υπόλοιπη ζύµη λεπτά κορδόνια και τοποθετήστε τα σταυρωτά πάνω από τη µαρµελάδα, έτσι ώστε να σχηµατίζονται τετραγωνάκια. Αλείψτε τα κορδόνια µε αυγό και ψήστε την τάρτα στην προτελευταία σχάρα για 30΄.
Όταν ψηθεί και κρυώσει, σερβίρετε σε κοµµάτια της αρεσκείας σας.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου