Από το Blogger.
RSS


Σοκολατένια αυγά με φιστικοβούτυρο


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ 
500 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. φιστικοβούτυρο 
70 γρ. τυρί κρέμα
4ml γάλα 
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
3 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
500 γρ. ζάχαρη άχνη
3 σταγόνες λεμονιού 
2 βανίλιες σε σκόνη


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ ρίξτε το φιστικοβούτυρο, το τυρί, την άχνη ζάχαρη κι ανακατέψτε µε αυγοδάρτη, µέχρι να οµογενοποιηθούν τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίξτε λίγο γάλα, ώστε να πλάθεται η ζύµη εύκολα και να µην κολλάει στα χέρια.
Χωρίστε και πλάστε τη ζύµη σας, έτσι ώστε να δηµιουργήσετε πολλά µικρά αυγά, και µετά βάλτε τα σε ένα ταψί στρωµένο µε λαδόκολα. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για µία ώρα να παγώσουν.
Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα κατά το  1 / 3. Τοποθετήστε ένα µεταλλικό µπολ επάνω στο χείλος της κατσαρόλας, όπως κάνουµε δηλαδή στην τεχνική µπεν µαρί. Ρίξτε στο µεταλλικό µπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο κι ανακατέψτε σε χαµηλή φωτιά για 5΄µε µια σπάτουλα σιλικόνης, µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν είναι έτοιµη, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 3΄.
Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο και µε τη βοήθεια ενός κουταλιού βουτήξτε τα ένα ένα στη λιωµένη σοκολάτα. Όταν πλέον θα έχουν καλυφθεί από τη σοκολάτα, βγάλτε τα αυγά µε τη βοήθεια µιας τρυπητής κουτάλας και βάλτε τα πάνω σε µια σχάρα την οποία έχετε ήδη τοποθετήσει σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολα. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα για µία ώρα για να παγώσουν.
Στον κάδο του µίξερ ρίξτε το ασπράδι αυγού, την άχνη, δύο σταγόνες λεµονιού και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) για 3΄, µέχρι να γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Όταν πήξει το µείγµα, χωρίστε το σε µπολάκια. Ρίξτε 3 σταγόνες (µπορείτε να βάλετε και 4, ανάλογα µε το πόσο έντονο θέλετε το χρώµα) από τα χρώµατα που θα βρείτε στο εµπόριο, ανακατέψτε µε κουτάλι και χρωµατίστε µε ό,τι χρώµα θέλετε. Γεµίστε το κορνέ και διακοσµήστε την επιφάνεια του σοκολατένιου αυγού όπως σας αρέσει.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου