Από το Blogger.
RSS

Κλασικό μακαρόν βανίλια βήμα βήμα

Κλασικό μακαρόν βανίλια

Κλασικό μακαρόν βανίλια βήμα βήμα

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝ
500 γρ. πούδρα αμυγδάλου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
12 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (360 γρ.)
1 βανίλια σε σκόνη 
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
130ml νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
500 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα 
2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτελεση.

Φτιάξτε τα µακαρόν. Σε ένα µεγάλο µπoλ βάλτε την πούδρα αµυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα 6 ασπράδια αυγών. Ανακατέψτε µε ξύλινη κουτάλα µέχρι να έχετε µια βελούδινη ζύµη. Ρίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό σε µια µεσαία κατσαρόλα και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά µετρώντας τη θερµοκρασία συνεχώς µε ένα θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής. Όταν η θερµοκρασία πάει στους 110 °C ξεκινήστε να χτυπάτε τα υπόλοιπα 6 ασπράδια αυγών στο µίξερ µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα. Όταν η θερµοκρασία του µείγµατος πάει στους 120 °C κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε το σιγά σιγά στα ασπράδια χωρίς να σταµατήσετε το χτύπηµα. Χτυπήστε για 10΄-15΄ µέχρι να γίνει µαρέγκα και, όταν ακουµπάτε τον κάδο, να είναι κρύος.

Σταµατήστε το µίξερ και αδειάστε τη µαρέγκα στο µείγµα µε την πούδρα αµυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε τα δύο µείγµατα µαζί µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σιλικόνης µέχρι να έχετε µια ζύµη µε λεία υφή.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Καλύψτε µε αντικολλητικό χαρτί τα ταψιά.

Βάλτε τη ζύµη σε κορνέ µε µύτη διαµέτρου 10 χιλ. και φτιάξτε δίσκους µακαρόν διαµέτρου 3-4 εκ. στα ταψιά. Ψήστε τους στη µεσαία σχάρα για 10΄-12΄. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 1 ώρα.

Φτιάξτε τη γέµιση. Σε ένα µπολ βάλτε τη σοκολάτα (ψιλοκοµµένη). Βράστε σε µεσαία κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά την κρέµα γάλακτος και τις βανίλιες και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τη σταδιακά στο µπολ µε τη σοκολάτα και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει. Σκεπάστε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη που ακουµπά στην επιφάνειά του και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει. Πάρτε τα µισά κέλυφη µακαρόν, βάλτε λίγη γέµιση και κλείστε µε τα άλλα µισά. Είναι έτοιµα για σερβίρισµα.


Κλασικό μακαρόν βανίλια βήμα βήμα


1. Ετοιμάστε τα υλικά για μακαρόν: 
πούδρα αμυγδάλου, ζάχαρη άχνη,
 ασπράδια αυγών, βανίλια, ζάχαρη, νερό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε την
 πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη,
 τη βανίλια και τα 6 ασπράδια αυγών. 
Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι 
να έχετε μια βελούδινη ζύμη.
3. Ρίξτε την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό 
σε μια μεσαία κατσαρόλα και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά
 μετρώντας τη θερμοκρασία συνεχώς 
με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
4.Όταν η θερμοκρασία πάει στους 110 °C 
ξεκινήστε να χτυπάτε τα υπόλοιπα 6 ασπράδια
 αυγών στο μίξερ με το σύρμα 
(εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα.
5. Όταν η θερμοκρασία του μείγματος
 πάει στους 120 °C κατεβάστε το
 από τη φωτιά και προσθέστε το 
σιγά σιγά στα ασπράδια χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
6. Χτυπήστε για 10΄-15΄ μέχρι να γίνει μαρέγκα
 και όταν ακουμπάτε τον κάδο να είναι κρύος.
7. Σταματήστε το μίξερ και αδειάστε 
τη μαρέγκα στο μείγμα με την
 πούδρα αμυγδάλου και τη ζάχαρη άχνη.
8. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα με τη βοήθεια 
μιας σπάτουλας σιλικόνης
 μέχρι να έχετε μια ζύμη με λεία υφή.
9. Βάλτε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη διαμέτρου 10 χιλ. και φτιάξτε
δίσκους μακαρόν διαμέτρου 3-4 εκ.στα 
στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ταψιά.
10. Ψήστε τα μακαρόν στη μεσαία σχάρα για 10΄-12΄. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 1 ώρα.
11. Ετοιμάστε τα υλικά για τη γέμιση: κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, βανίλιες σε σκόνη.12. Βράστε σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες.
13. Προσθέστε τη σταδιακά μέσα 
στο μπολ με τη σοκολάτα και 
ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης 
μέχρι να λιώσει.
14. Σκεπάστε το μείγμα με διάφανη
 μεμβράνη που ακουμπά στην επιφάνειά 
του και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
15. Πάρτε τα μισά κέλυφη μακαρόν, 
βάλτε λίγη γέμιση και κλείστε τα με τα άλλα μισά. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου