Από το Blogger.
RSS

Μιλφέιγ με φύλλα κρούστας


Μιλφέιγ με φύλλα κρούστας


Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

1 πακέτo φύλλο κρούστας (12 φύλλα) 
180 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
50 γρ. ζάχαρη 
5 γρ. κανέλλα 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1lt γάλα φρέσκο πλήρες 
5 αυγά μεσαίου μεγέθους (250 γρ.) 
200 γρ. ζάχαρη 
130 γρ. κορν φλάουρ 
1 φασόλι βανίλιας 
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (lime) 
Ξύσμα από 1 λεμόνι 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ 

15 γρ. ζαχαρη άχνη 
10 γρ. κανέλλα 
Φλούδες από μοσχολέμονο (lime) και λεμόνι, κομμένες σε στικς 

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Φτιάξτε τα φύλλα. Πάρτε τα φύλλα από το ένα πακέτο και κόψτε τα στα δύο κατά μήκος και μετά κάθετα, σχηματίζοντας τέσσερα παραλληλόγραμμα κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βουτήξτε ένα πινέλο στο λιωμένο βούτυρο, αλείψτε ένα ένα τα κομμάτια φύλλου και κατόπιν πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλλα. Τοποθετήστε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο σχηματίζοντας τρεις στοίβες με 8 φύλλα η καθεμία. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα φύλλα κρούστας του άλλου πακέτου.

Στρώστε με λαδόκολα ένα ταψί διαστάσεων 43 x 33 εκ. και μεταφέρετε τις στοίβες με τα φύλλα κρούστας τη μια δίπλα στην άλλη. Ψήστε τα στους 170 °C στην προτελευταία σχάρα για 20΄ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Φτιάξτε την κρέμα. Χαράξτε τη βανίλια κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι και κρατήστε τα σποράκια στην άκρη. Πάρτε μια μέτρια κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το γάλα μαζί με τα σποράκια της βανίλιας. Βάλτε τη σε μέτρια φωτιά για 4΄ και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίξτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη για 2΄ μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήστε την να κρυώσει για 3' και ρίξτε το μείγμα αυγών. Χτυπήστε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα μοσχολέμονου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάστε τη σε ένα τετράγωνο πυρέξ και απλώστε τη με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη, αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30΄ και κατόπιν βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μοντάρετε το γλυκό. Με μια σπάτουλα σιλικόνης γεμίστε με την κρέμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη διαμέτρου 10 εκ. Ακουμπήστε τη μια στοίβα με τα φύλλα κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια (πιατέλα). Απλώστε από πάνω με το κορνέ μια στρώση κρέμας. Καλύψτε απαλά με άλλη μια στοίβα και συνεχίστε με μια στρώση κρέμας. Τελειώστε με μια στοίβα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Διακοσμήστε με φλούδες από μοσχολέμονο (lime) και λεμόνι κομμένες σε λεπτά στικς.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου