Από το Blogger.
RSS

Κορμός με μους σοκολάτας γάλακτος

Κορμός με μους σοκολάτας γάλακτος
Μια συνταγή Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G


Υλικά
Σοκολάτα 55% 500 γρ.
Ασπράδι 700 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Κρόκος 300 γρ.
Βούτυρο 450 γρ.

Εκτέλεση

Κάνουμε μαρέγκα με τη ζάχαρη και το ασπράδι στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο. Αναμειγνύουμε το μείγμα της μαρέγκας με το μείγμα της σοκολάτας και ομογενοποιούμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μοντάζ - Διακόσμηση: Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τον κορμό. Διακοσμούμε με φύλλα σοκολάτας κομμένα σε διάφορα μεγέθη, ώστε να δώσουμε πιο ελεύθερο σχήμα στον κορμό μας. Ολοκληρώνουμε τη δημιουργία με φυσώντας πάνω στη σοκολάτα χρυσή και μπρονζέ σκόνη.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου