Από το Blogger.
RSS

Διακόσμηση τούρτας βήμα βήμα



Διακόσμηση τούρτας βήμα βήμα - πρόταση για αρχάριους ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΑΤΙΝΟ



ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΑΤΙΝΟ

Φτιάξτε τα ξύσματα




1. Λιώστε λευκή σοκολάτα κουβερτούρα και στρώστε τη. Κάντε την ίδια διαδικασία για τη μαύρη σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος. 

2. Πάρτε μια πλαστική σανίδα και βάλτε λίγη από τη λευκή σοκολάτα. Με μια μεγάλη μεταλλική σπάτουλα απλώστε τη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή σε όλη την επιφάνεια. Αφήστε τη για 2΄-3΄ να σφίξει και να κρυσταλλώσει. 





3. Σε μια μεταλλική επιφάνεια ρίξτε λίγη σοκολάτα πικρή... 

4. ...και απλώστε τη σε όλη την επιφάνεια με μεγάλη μεταλλική σπάτουλα. Αφήστε τη για 2΄-3΄ να σφίξει και να κρυσταλλώσει. 





5. Ρίξτε λίγη σοκολάτα γάλακτος στον πάγκο της κουζίνας (πρέπει να είναι λείος)... 

6. ...και απλώστε τη με μεγάλη μεταλλική σπάτουλα. Αφήστε τη για 2΄-3΄ να σφίξει και να κρυσταλλώσει. 





7. Ξύστε με μια μικρή μεταλλική σπάτουλα τη λευκή σοκολάτα σχηματίζοντας μικρές ακανόνιστες ροδέλες. 

8. Ξύστε με μια μικρή μεταλλική σπάτουλα την πικρή σοκολάτα σχηματίζοντας μικρές ακανόνιστες ροδέλες. 





9. Ξύστε με μια μικρή μεταλλική σπάτουλα τη σοκολάτα γάλακτος σχηματίζοντας μικρές ακανόνιστες ροδέλες. 

10. Φτιάξτε όσες ροδέλες θέλετε. Κρατήστε τις στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. 





11. Θα έχετε ξύσματα πικρής σοκολάτας... 

12. ...αλλά και σοκολάτας γάλακτος. 

Φτιάξτε τα φύλλα



1. Πάρτε τα φυλλαράκια και τη λιωμένη σοκολάτα (αφού έχετε κάνει τη διαδικασία στρωσίματος) και με ένα πινέλο απλώστε επάνω τους τη σοκολάτα. 

2. Διαλέξτε ένα μαλακό πινέλο για να απλώνεται καλύτερα η σοκολάτα. 



3. Με τα δάχτυλά σας «καθαρίστε» λίγο τις άκρες για να μην περισσεύει σοκολάτα. Ξαναπλώστε άλλη μια στρώση για να γίνει πιο παχιά και να ξεκολλάει πιο εύκολα. 

4. Πάρτε και μεγαλύτερα φύλλα διαφόρων ειδών (προσέξτε να μην έχουν νεύρα, επειδή μετά δεν θα ξεκολλάει εύκολα η σοκολάτα). 





5. Αλείψτε με τον ίδιο τρόπο όσα και όποια φύλλα θέλετε. 

6. Τα φύλλα σας είναι έτοιμα. 





7. Πάρτε έναν πλάστη ή μια θήκη με κυλινδρικό σχήμα και τοποθετήστε επάνω ή μέσα τα φυλλαράκια για να πάρουν σχήμα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 5΄ να σφίξουν. 

8. Βγάλτε τα από το ψυγείο και, τραβώντας τη σοκολάτα με το ένα χέρι και το κλωναράκι του φύλλου με το άλλο, ξεκολλήστε τα. 



9. Αφήστε τα στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. 

Μοντάρετε την τούρτα




1. Γλασάρετε την τούρτα (βάλτε την επάνω σε σχάρα και από κάτω να έχετε ένα ταψί, για να χυθεί εκεί το παραπάνω γλάσο όταν θα το περιχύσετε). 

2. Διακοσμήστε την τούρτα τοποθετώντας τα ξύσματα γύρω γύρω και τα φύλλα επάνω. 


3. Η τούρτα σας είναι έτοιμη. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου