Από το Blogger.
RSS

Διακόσμηση τούρτας βήμα βήμα
Διακόσμηση τούρτας βήμα βήμα - πρόταση για έμπειρους ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΑΤΙΝΟ


1. Φτιάξτε το σπιράλ. Πάρτε ένα ρολό ζελατίνης για τούρτες και κόψτε μακρόστενες λωρίδες με το ψαλίδι. 

2. Ρίξτε σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος που έχετε λιώσει κατά μήκος των λωρίδων. 
3. Απλώστε τη με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. 

4. Με σπάτουλα σπαστή απλώστε τη σοκολάτα επάνω στις λωρίδες ζελατίνης. 5. Ξεκολλήστε τις λωρίδες με προσοχή από τον πάγκο. 

6. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σφίξει, γυρίστε λίγο τις λωρίδες με τα χέρια σας και ακουμπήστε τις σε μια κυλινδρική επιφάνεια για να πάρουν σχήμα. 
7. Φτιάξτε το λουλούδι. Πάρτε μια λαμαρίνα που θα έχει θερμοκρασία 40 °C, και τη σοκολάτα, που θα έχει και αυτή θερμοκτασία 40 °C, και ρίξτε την επάνω. 

8. Απλώστε την ομοιόμορφα με μια μεγάλη μεταλλική σπάτουλα. 9. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι από φύλλο ζελατίνης (στα βιβλιοπωλεία) και με ένα στρογγυλό κουπ πατ, που θα το βουτήξετε στη σοκολάτα, κάντε έναν κύκλο επάνω στο φύλλο που θα χρησιμέψει σαν οδηγός για το λουλούδι. 

10. Πάρτε μια μικρή σπάτουλα και ξύστε λωρίδες σοκολάτας, ενώ με το δάχτυλο του άλλου χεριού πιέζετε παράλληλα με τη σπάτουλα την άκρη της σοκολατένιας λωρίδας. Έτσι θα σουρώσει και θα σχηματιστεί μια μικρή βεντάλια. 11. Βάλτε τις «βεντάλιες» κολλητά τη μια στην άλλη. 

12. Συνεχίστε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες... 13. ...και τοποθετήστε τη μια πάνω στην άλλη σχηματίζοντας ένα λουλούδι. 

14. Προσέξτε να μην κάνετε πολλή ώρα, επειδή η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και κατόπιν δεν θα μπορείτε να την ξύσετε εύκολα. 15. Το λουλούδι σας είναι έτοιμο. 

16. Τραβήξτε τις μακρόστενες λωρίδες ζελατίνης έτσι ώστε να ξεκολλήσουν τα σπιράλ σοκολάτας. 17. Κάντε το με απαλές και ήρεμες κινήσεις, διαφορετικά θα σπάσουν. 

18. Ανοίξτε τις λίγο με τα χέρια σας ώστε να πάρουν ακανόνιστο σχήμα. 19. Γλασάρετε την τούρτα (βάλτε την επάνω σε σχάρα και να έχετε από κάτω ένα ταψί, όπου θα χυθεί το επιπλέον γλάσο όταν θα το περιχύσετε). 

20. Αφήστε λίγα λεπτά ώστε να σταθεί, αλλά και για να φύγει το πολύ γλάσο. 21. Τοποθετήστε το λουλούδι από σοκολάτα στο κέντρο. 

22. Πάρτε κομματάκια από το σπιράλ και χωρίστε τα. 23. Τοποθετήστε τα όπου θέλετε επάνω στο λουλούδι, βεβαίως με προσοχή ώστε να μη σας σπάσουν. 

24. Βάλτε σε ένα πινέλο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη και φυσήξτε το επάνω στην τούρτα για να τη χρωματίσετε. 25. Βάλτε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, αν θέλετε. 

26. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε και μερικά φύλλα χρυσού ζαχαροπλαστικής. 


27. Η τούρτα σας είναι έτοιμη. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου