Από το Blogger.
RSS


Cheesecake με λαδοκούλουρο κανέλας, μυζήθρα & καραμελωμένα σύκα
(ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ)

ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΚΡΙΤΏΝ 


ΥΛΙΚΑ


Για την βάση
250 γρ. λαδοκούλουρα κανέλας


50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
125 γρ. βούτυρο λιωμμένο


Για την κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. μυζήθρα
60 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για τα σύκα
16 σύκα, πλυμένα και στεγνωμένα, με τη φλούδα
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλυκού κανέλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την βάση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα λαδοκούλουρα και τα ανακατεύουμε μαζί τα φουντούκια και το βούτυρο. Τοποθετούμε σ' ένα ταψί 1 δαχτυλίδι διαμ. 20 εκ. και ύψους 4 εκ. ή ετοιμάζουμε μια ιδίων διαστάσεων ειδική φόρμα για cheesecake. Βάζουμε μέσα το μείγμα μας και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.


Για την κρέμα

Ανακατεύουμε σ' ένα μπόλ, με μια σπάτουλα τα τυριά, να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τη κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί με τη ζάχαρη. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για τα σύκα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, την κανέλα και το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν μείγμα ομοιογενές. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C. Χαράζουμε βαθιά κάθε σύκο στα τέσσερα, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Τα ανοίγουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα γεμίζουμε με το μείγμα, με ένα κουταλάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά, περιχύνοντάς τα ενδιαμέσως με το βούτυρο, που έχει λιώσει. Για να είναι έτοιμα, πρέπει να έχουν καραμελώσει. Ξεφορμάρουμε το κέικ με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου. Σερβίρουμε σε κομμάτια, διακοσμώντας με τα σύκα και το σιρόπι τους.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου