Από το Blogger.
RSS

Παγωμένο cheesecake



Παγωμένο cheesecake

Μια συνταγή Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G

\

Υλικά

Για βάση μπισκότου

Μπισκότα βανίλιας (τριμμένα) 500 γρ.
Βούτυρο 82% (λιωμένο) 200 γρ.

Για παγωτό cheesecake:

Γάλα 35% 1000 γρ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Πηκτικό παγωτού 50 γρ.
Δεξτρόζη 30 γρ.
Γλυκόζη 30 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 20 γρ.
Τυρί κρέμα 300 γρ.

Για κεράσια σε ζελέ:

Κεράσια κόκκινα 1000 γρ.
Νερό 100 γρ.
Ζάχαρη λευκή 300 γρ.
Ζάχαρη μαύρη 150 γρ.
Ζελατίνη 10 γρ.

Εκτέλεση

Για βάση μπισκότου: Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι 24cm.

Για παγωτό cheesecake: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι τους 70°C. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν το μείγμα φτάσει στους 64°C. Τέλος, ρίχνουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή.

Για κεράσια σε ζελέ: Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πολτοποιούμε. Έπειτα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ζελατίνες, και τα βράζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.

Μοντάρισμα: Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τη μέση με το παγωτό cheesecake. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια στρώση κεράσια και κλείνουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο παγωτό. Παγώνουμε την τούρτα στο shock και στη συνέχεια, αφού την ξεφορμάρουμε, την επικαλύπτουμε με σιρόπι από τα κεράσια. Τέλος, την τοποθετούμε πάνω στη βάση από μπισκότο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου