Από το Blogger.
RSS


Crunch


Μια υπέροχη συνταγή από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά.. http://www.glykamystika.gr/



ΥΛΙΚΑ

650 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
250 γρ. δημητριακά ρυζιού (Rice Krispies ή Coco Pops)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καλύψτε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος ένα ταψί διαστάσεων 22 x 32 εκ.

Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µέχρι τη µέση µε νερό και εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά και βάλτε µέσα στο µπολ τα 2 / 3 της σοκολάτας. Αφήστε τη να λιώσει, ανακατεύοντας συνέχεια µε σπάτουλα σιλικόνης. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το υπόλοιπο 1 / 3. Συνεχίστε το ανακάτεµα µέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.

Προσθέστε τους κόκκους ρυζιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε το µείγµα στο ταψί.

Αφήστε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί για 8-12 ώρες σε σκιερό δροσερό µέρος, αλλά όχι στο ψυγείο. Πριν σφίξει πολύ, χαράξτε τη σε ορθογώνια ή τετράγωνα κοµµάτια για να µπορέσετε να την κόψετε εύκολα.

Όταν η σοκολάτα είναι έτοιµη, κόψτε την και τυλίξτε κάθε κοµµάτι σε αλουµινόχαρτο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου