Από το Blogger.
RSS

Kinder bueno


Kinder bueno




Μια υπέροχη συνταγή από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά.. http://www.glykamystika.gr/

ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα έτοιμης γκοφρέτας διαστάσεων 24 x 6 εκ. 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

700ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
300 γρ. φουντούκια ψίχα, ανάλατα 
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.) 
1 πρέζα αλάτι 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη 
20ml ηλιέλαιο 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη γέµιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε τα φουντούκια µε τη ζάχαρη και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς µε ένα κουτάλι µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραµελώσουν τα φουντούκια. Μόλις καραµελώσουν τα φουντούκια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν για 15΄. Παράλληλα ζεστάνετε την κρέµα γάλακτος στο φούρνο µικροκυµάτων. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε το αλάτι και τις καλά στραγγισµένες ζελατίνες και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσουν.

Σε ένα µπλέντερ βάλτε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τα ζεστά καραµελωµένα φουντούκια και πολτοποιήστε µέχρι να έχετε ένα λείο παχύρρευστο µείγµα.

Αδειάστε το µείγµα σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20 x 25 εκ., στο οποίο έχετε στρώσει 2 φύλλα έτοιµης γκοφρέτας. Σκεπάστε µε άλλα 2 φύλλα και τοποθετήστε το γλυκό για 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωµένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα µπολ µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Μπορείτε να τη λιώσετε στο φούρνο µικροκυµάτων για 30΄΄ σε χαµηλή ένταση.

Αφού παγώσει η γέµιση, κόψτε σε µπάρες στο µέγεθος που θέλετε και βουτήξτε τις στην επικάλυψη. Αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου