Από το Blogger.
RSS


Lila Pause



Μια υπέροχη συνταγή από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά.. http://www.glykamystika.gr/



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

400 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. πουρέ φράουλας 
200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
150 γρ. ζάχαρη 
100 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη 
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.) 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52 % περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη 
30ml ηλιέλαιο 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη γέµιση. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης να µαλακώσουν σε ένα µπολ µε κρύο νερό για 15΄.

Βάλτε την κρέµα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε µια µεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και τα καλά στραγγισµένα φύλλα ζελατίνης. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να έχετε ένα λείο µείγµα.

Προσθέστε το τυρί κρέµα και τον πουρέ φράουλας και ανακατέψτε.

Αδειάστε το µείγµα σε ταψί διαστάσεων 14 x 18 εκ. στρωµένο µε διάφανη µεµβράνη και καταψύξτε το για 2 ώρες.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Ανακατέψτε τη λιωµένη κουβερτούρα µε το ηλιέλαιο σε ένα µπολ µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε τη λίγα λεπτά να κρυώσει.

Ξεφορµάρετε το παγωµένο µείγµα µε τη φράουλα και κόψτε το σε µπάρες διαστάσεων 3 x 7 εκ. Βουτήξτε τις στην επικάλυψη και αφήστε τις στο ψυγείο για 2 ώρες.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ω θεε μου !!! :DDDDDDD

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρέμα για τούρτα ή πρέπει να γίνει με κάποια παραλλαγή;

Δημοσίευση σχολίου