Από το Blogger.
RSS



Κόκκινη γη, Σφαίρα σοκολάτας master chef 2

ΥΛΙΚΑ


Για τη σφαίρα σοκολάτας

Σοκολάτα κουβερτούρα 300γρ
Βούτυρο κακάο κόκκινο 200γρ

Για το cremeux mango
Πουρέ μάνγκο
Ξύσμα λεμόνι
Ζάχαρη
Βούτυρο μαλακό θερμοκρασία δωματίου
Αυγά ολόκληρα
Κρόκοι
Φύλλα ζελατίνας

Για το κέικ πράσινου τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Baking Powder
Αυγά
Γαλά
Άχνη
Αμύγδαλο σκόνη
Βούτυρο
Αλάτι

Για τη crumble σοκολάτας
Βούτυρο μαλακό
Ζάχαρη
Αλεύρι μαλακό
Κακάο
Πρέζα αλάτι

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας
Γάλα φρέσκο
Γλυκόζη
Σοκολάτα κουβερτούρα
Σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 


Για τη σφαίρα σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι τους 45 με 50 βαθμούς. Σε ένα άλλο πλαστικό λιώνουμε το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε με μπλέντερ χειρός. Ομογενοποιούμε με τη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς. Αλείφουμε τις θήκες με βούτυρο κακάο σπρέι και κάνουμε διάφορα σχέδια. Φυλάμε για λίγο στο ψυγείο και γεμίζουμε με το μείγμα για περίπου 2 λεπτά έως ότου φτιάξει μια κρούστα (όχι πολύ ψιλή ούτε πολύ παχιά) . Ξεφορμάρουμε και φυλάμε στο ψυγείο. 

Για το cremeux mango 

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε τον πουρέ μάνγκο με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και το ξύσμα λεμονιού (μπαιν μαρί). Σε μια μπασίνα τα αυγά με τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ενώνουμε και παστεριώνουμε πάνω στη φωτιά (μπαιν μαρί) στους 82 βαθμούς. Αφαιρούμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, περνάμε από μπλέντερ και ρίχνουμε στους 50 βαθμούς. Όσο χτυπάμε με το μπλέντερ ταυτόχρονα προσθέτουμε σε κομμάτια το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθεί. Φυλάμε στο ψυγείο και σερβίρουμε από σακούλα ζαχαροπλαστικής. 

Για το κέικ πράσινου τσαγιού

Διπλοκοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και green tea σε σκόνη. Χωρίζουμε τα αυτά σε κρόκους και σε ασπράδια. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη, αφρατεύουμε το μείγμα των κρόκων και τελειώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα των ξηρών. Βάζουμε σε μια σεμιζαρισμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά! 

Για το crumble σοκολάτας

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι ανακατεμένα και κοσκινισμένα. Αφήνουμε να ενσωματωθούν. Το βάζουμε να παγώσει, τρίβουμε στον τρίφτη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 8 με 10 λεπτά. Κρυώνουμε και σερβίρουμε.

Για τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας

Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και φτιάχνουμε μια γκανάζ περιχύνοντας το γάλα με τη γλυκόζη, το οποίο έχουμε φέρει σε βρασμό πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες. Διατηρούμε σε ζεστό μπαιν μαρί.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου