Από το Blogger.
RSS


Snickers



Μια υπέροχη συνταγή από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά.. http://www.glykamystika.gr/

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

520 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
112 γρ. φιστικοβούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΓΚΑ 

56 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
215 γρ. ζάχαρη καστανή 
60ml γάλα πλήρες 
339 γρ. κρέμα marshmallows 
56 γρ. φιστικοβούτυρο 
225 γρ. φιστίκια αλατισμένα, χοντροκομμένα 
5ml εσάνς βανίλιας 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ MARSHMALLOWS 

150 γρ. ζάχαρη 
164ml γλυκόζη 
120ml νερό 
1 πρέζα αλάτι 
2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.) 
4 γρ. ζάχαρη άχνη 
4ml εσάνς βανίλιας 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 

120 γρ. καραμέλες γάλακτος μαλακές
60ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε την επικάλυψη από σοκολάτα. Επειδή θα χρησιµοποιήσετε αρχικά τη µισή ποσότητα, καλό θα είναι να φτιάξετε (διαιρώντας τα υλικά στα δύο) πρώτα τη µισή και την υπόλοιπη στο τέλος. Βάλτε σε ένα µεσαίου µεγέθους µπολ τις σταγόνες σοκολάτας και εφαρµόστε το στο χείλος µιας κατσαρόλας ίδιου µεγέθους, που την έχετε γεµίσει κατά τα 

2 / 3 µε νερό (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά και όταν αρχίσουν να λιώνουν προσθέστε το φιστικοβούτυρο. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθούν και κατεβάστε από τη φωτιά. Αδειάστε το µείγµα στη φόρµα και αφήστε το να σκληρύνει.

Φτιάξτε την κρέµα marshmallows. Σε µια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και το αλάτι και βράστε σε µέτρια προς δυνατή φωτιά. Στον κάδο του µίξερ ρίξτε τα ασπράδια αυγών µε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία προς δυνατή ταχύτητα µέχρι να αρχίζει να ασπρίζει το µείγµα. Παράλληλα, όταν το µείγµα της κατσαρόλας αρχίζει να πήζει, κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε το σίγα σιγά µέσα στο µείγµα του µίξερ. Ανεβάστε σε δυνατή ταχύτητα στο µίξερ και χτυπήστε το για 8΄. Προς το τέλος προσθέστε και την εσάνς βανίλιας. Κατεβάστε τον κάδο από το µίξερ και µε µια σπάτουλα σιλικόνης µεταφέρετε την κρέµα σε ένα µεγάλο µπολ.

Φτιάξτε το νουγκά. Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το βούτυρο και βάλτε τη σε µέτρια φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέστε τη ζάχαρη και το γάλα και αφήστε τα να βράσουν για 5΄ ανακατεύοντας µε αυγοδάρτη. Προσθέστε 339 γρ. από την κρέµα marshmallows που φτιάξατε πριν, το φιστικοβούτυρο και την εσάνς βανίλιας και ανακατέψτε. Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε µέσα τα χονδροκοµµένα φιστίκια και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε την κρέµα νουγκά πάνω από τη σοκολατένια βάση.

Φτιάξτε την καραµέλα. Βάλτε σε µια µεσαία κατσαρόλα τις καραµέλες γάλακτος και την κρέµα γάλακτος. Τοποθετήστε σε µέτρια φωτιά και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσουν και να οµογενοποιηθούν. Θα πάρει 10΄. Κατεβάστε το µείγµα από τη φωτιά και απλώστε το επάνω από την κρέµα νουγκά.

Φτιάξτε τώρα την τελευταία στρώση, την επικάλυψη σοκολάτας, µε τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράψαµε στην αρχή, χρησιµοποιώντας τα µισά υλικά που έχετε κρατήσει στην άκρη. Όταν είναι έτοιµη, ρίξτε την πάνω από την καραµέλα. Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα και πριν το σερβίρετε κόψτε το σε µπάρες.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου