Από το Blogger.
RSS

Μιλφέιγ με Vinsanto

Μιλφέιγ με Vinsanto


Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
2 φύλλα σφολιάτας με βούτυρο (700 γρ.)50 γρ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
140 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
30ml Vinsanto

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1½ φασόλι βανίλιας 
30 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. ζάχαρη
350ml γάλα πλήρες
4 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (80 γρ.) 
35 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)
140 γρ. ζάχαρη45ml νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑΖάχαρη άχνηΔιαδικασία
Φτιάξτε την κρέµα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το γάλα. Σκίστε µε µυτερό µαχαίρι στη µέση το φασόλι βανίλιας. Ξύστε µε το µαχαίρι τα σποράκια της βανίλιας για να πέσουν στην κατσαρόλα. Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά για 4΄ µέχρι να ζεσταθεί και κατεβάστε την κατσαρόλα  από τη φωτιά. Σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ ρίξτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και χτυπήστε µε τον αυγοδάρτη για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε στην κατσαρόλα µε το ζεστό γάλα το µείγµα των αυγών και ανακατέψτε γρήγορα µε τον αυγοδάρτη για 10 δευτερόλεπτα. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά ξανά και ανακατέψτε για 5΄ µέχρι να πήξει η κρέµα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, που το έχετε κόψει σε κυβάκια. Ανακατέψτε την κρέµα µε µια σπάτουλα σιλικόνης για 2΄ µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Ρίξτε το µείγµα σε ένα µεσαίου µεγέθους µπολ (καλύτερα γυάλινο). Καλύψτε την επιφάνεια της κρέµας µε διάφανη µεβράνη για να µη σχηµατίσει κρούστα. Βάλτε το µπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερµάνετε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα.
Ετοιµάστε τα φύλλα σφολιάτας. Τρυπήστε τα φύλλα σφολιάτας µε ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια. Με ένα κουπ πατ (µεταλλικό φορµάκι χωρίς πάτο) σε σχήµα καρδιάς διαµέτρου 10-12 εκ. κόψτε τα φύλλα σφολιάτας. Στρώστε µε αντικολλητικό χαρτί 2 ορθογώνια ταψιά, βάλτε τα φύλλα, καλύψτε τα µε άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω από το καθένα µια σχάρα.
Ψήστε τις σφολιάτες στις δύο µεσαίες θέσεις του φούρνου για 15΄. Βγάλτε από το φούρνο τα ταψιά και ανεβάστε τη θερµοκρασία στους 220 °C. Τοποθετήστε τα ταψιά µε τις σφολιάτες στο φούρνο ξανά και ψήστε για άλλα 6΄. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τις για 40΄ να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάξτε την κρέµα Vinsanto. Κόψτε µε κοφτερό µυτερό µαχαίρι σε κοµµάτια τα 140 γρ. βούτυρο και βάλτε τα στον κάδο του µίξερ. Με το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) χτυπήστε το βούτυρο σε µεσαία ταχύτητα για 6΄ µέχρι να ασπρίσει και να µαλακώσει. Αδειάστε το σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ.

Φτιάξτε την ιταλική µαρέγκα. Ρίξτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά. Με ένα θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής µετράτε τη θερµοκρασία του σιροπιού µέχρι να φτάσει στους 121 °C*. Βάλτε το ασπράδι σε καθαρό και στεγνό κάδο του µίξερ και µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) χτυπήστε το σε δυνατή ταχύτητα για 6΄ µέχρι να γίνει αφράτη µαρέγκα. Αποσύρετε την κατσαρόλα µε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίξτε το αργά και σταθερά στον κάδο µε τη µαρέγκα. Συνεχίστε να χτυπάτε τη µαρέγκα για 7΄ µέχρι να γίνει σφιχτή και να κρυώσει.

Βγάλτε την κρέµα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο. Πάρτε 240 γρ. από την κρέµα και βάλτε τα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ. Με έναν αυγοδάρτη χτυπήστε τη για 2΄ να αφρατέψει. Προσθέστε το µαλακό βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε µε τον αυγοδάρτη για 3΄ µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Προσθέστε καθώς χτυπάτε και το Vinsanto. Μόλις οµογενοποιηθεί το µείγµα σταµατήστε το χτύπηµα και ρίξτε µέσα 80 γρ. ιταλική µαρέγκα. Με µια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε απαλά µε κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Γεµίστε µε την κρέµα ένα κορνέ µε στρογγυλή µύτη διαµέτρου 14 χιλ.

Μοντάρετε το γλυκό. Σε µια επιφάνεια βάλτε µια καρδιά σφολιάτας. Απλώστε µε το κορνέ την κρέµα. Επαναλάβετε τη διαδικασία ακόµα µία φορά και τελειώστε µε µια σφολιάτα. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη καλύπτοντας τη µισή επιφάνειά του.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου