Από το Blogger.
RSS


Συνδυασμός από σοκολάτα γάλακτος, αλμυρά φυστίκια και καραμέλα



YΛΙΚΑ


Για τη βάση φυστικοβούτυρο

70 γρ. φεγιετίνη
150 γρ. φυστικοβούτυρο
80 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για το μπαβαρουαζ

120 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζάχαρη
4 γρ. ζελατίνα
2 κρόκοι αυγού
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. ελαφρυά σαντιγύ

Για τη νουγκατίνα

50 γρ. ασπράδια αυγού
5 γρ. άχνη ζάχαρη
110 γρ. μέλι
200 γρ. αλμυρά φυστίκια

Για το τουϊλ κακάο

2 ασπράδια αυγού
60 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
35 γρ. κακάο
60 γρ. βούτυρο

Για την αλμυρή καραμέλα

360 γρ. κρέμα γάλακτος
1 στικ βανίλιας
120 γρ. κρόκοι αυγών
3 γρ. ζελατίνα
1 γρ. φλερ ντε σελ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο με αέρα για το τουϊλ, ανακατεύουμε μαζί αλεύρι, άχνη ζάχαρη, κακάο, ασπράδια μετά και το ζεστό βούτυρο, παγώνουμε. Για τη βάση φυστικοβούτυρου, λιώνουμε σε μπαιν μαρι τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε με το φτερό στο μίξερ τη φεγιετίνη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και βάζουμε σε τσέρκι πάνω σε ταψί που έχουμε απλώσει σιλικόνη. Χτυπάμε με φουέ στο μίξερ τα ασπράδια. Όταν αρχίζει να γίνεται μαρέγκα ρίχνουμε και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Γρήγορα φέρνουμε σε βρασμό το μέλι και το ρίχνουμε στη μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να κρυώσει. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φιστίκια και ανακατεύουμε με μαρίζ. Βάζουμε πάνω στο τσέρκι με τη βάση φεγιετίνης και παγώνουμε. Για τη μπαβαρουάζ, ανακατεύουμε με φουέ σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρι Φέρνουμε σε βρασμό τη κρέμα - γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με φουε μέσα στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους. Γυρνάμε το μείγμα σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη. Περνάμε από σινουά και ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα γάλακτος. Αφού λιώσει η σοκολάτα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας που και που ανακατεύουμε και τη ελαφριά σαντιγί και ρίχνουμε αμέσως το μπαβαρουάζ πάνω στο τσέρκι με τη νουγκατίνα.

Για τη καραμέλα, φέρνουμε σε βρασμό τη κρέμα με τη βανίλια. Παράλληλα κάνουμε μια στεγνή καραμέλα. Ντεγκλασάρουμε με τη βραστή κρέμα. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η καραμέλα. Ρίχνουμε το μείγμα στους χτυπημένους κρόκους και χτυπάμε γρήγορα με το φουέ. Το σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη. Περνάμε πάλι από σινουά. Μόλις κρυώσει βάζουμε καραμέλα πάνω στη μπαβαρουάζ. Απλώνουμε σε σιλικόνη το τουϊλ και ψήνουμε στους 190ομε αέρα για 2 λεπτά. Τυλίγουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν. Βάζουμε το γλυκό στο πιάτο, τη σάλτσα καραμέλα, το στικ βανίλιας, τα σπασμένα φιστίκια και τα τουϊλ, πασπαλισμένα με κακάο και άχνη.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου