Από το Blogger.
RSS


Μπράουνι με φρούτα του δάσους


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο) 
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
150 γρ. ζάχαρη 
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.) 
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
4 γρ. μπέικιν πάουντερ 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ 

200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
40 γρ. ζάχαρη άχνη 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ 

Φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μούρα κ.ά.) 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τo µπράουνι. Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βάλτε τη σοκολάτα µε το βούτυρο σε ένα µπολ και λιώστε τα για δευτερόλεπτα στο φούρνο µικροκυµάτων, βγάζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς µε σπάτουλα σιλικόνης.

Βάλτε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα µπολ και µε αυγοδάρτη ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε το µείγµα των αυγών στο µπολ µε τη λιωµένη σοκολάτα και το βούτυρο, και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε έπειτα το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τη σπάτουλα.

Αδειάστε το µείγµα σε τσέρκια στρογγυλά διαµέτρου 6-7 εκ. που τα έχετε τοποθετήσει πάνω σε λαµαρίνα φούρνου, την οποία έχετε καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος.

Ψήστε τα στη µεσαία σχάρα για 15΄-20΄. Παράλληλα βάλτε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε ένα µπολ και χτυπήστε τα µε µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει σαντιγί. Βάλτε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κατσαρό κορνέ και γαρνίρετε µε αυτήν τα µπράουνι, αφού προηγουµένως τα ξεφορµάρετε από τα τσέρκια. Γαρνίρετε µε τα φρούτα του δάσους και σερβίρετε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου