Από το Blogger.
RSS



Πόσο καιρό διατηρούνται οι μπεζέδες και οι βάσεις για πάβλοβα;


Η ψημένη μαρέγκα περιέχει μόνο ασπράδια και ζάχαρη, επομένως διατηρείται για πολύ καιρό. Αυτό μας διευκολύνει όταν θέλουμε να κάνουμε μια συνταγή που χρειάζεται μαρεγκάκια ή δίσκους μαρέγκας (π.χ. για τούρτα ή για πάβλοβα), γιατί μπορούμε να ετοιμάσουμε και να ψήσουμε τις μαρέγκες από 1 μέρα έως 1 μήνα πριν συναρμολογήσουμε το γλυκό. Επειδή όμως είναι ευαίσθητη στην υγρασία, την φυλάμε μέσα σε μεταλλικό σκεύος που να κλείνει καλά με καπάκι, σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Προσοχή: δεν την αφήνουμε στο ψυγείο, διότι η μαρέγκα θα πάρει υγρασία και θα αλλοιωθεί η υφή της.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου