Από το Blogger.
RSS


Ντόνατς με επικάλυψη σοκολάτας


Μια υπέροχη συνταγή από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά.. http://www.glykamystika.gr/

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
180ml νερό
20ml γάλα
1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)
20 γρ. ζάχαρη
25 γρ. µαγιά ξηρή
65 γρ.βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
350 γρ. αλεύρι σκληρό
140 γρ. αλεύρι µαλακό
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
5 γρ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
56 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
30ml γάλα πλήρες
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
90 γρ. ζάχαρη άχνη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Πολύχρωµες τρούφες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερµάνετε το φούρνο στους 160 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Φτιάξτε τη ζύµη. Βάλτε στον κάδο του µίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη µαγιά και το λιωµένο βούτυρο και ανακατέψτε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το γάντζο (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε το σκληρό αλεύρι, το µαλακό αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε µια λεία και οµοιογενή ζύµη.
Βουτυρώστε ελαφρά τη φόρµα για ντόνατς, πλάστε τη ζύµη σε µικρές λωρίδες και µοιράστε τις στις θήκες της φόρµας. Ψήστε τα για 8΄-10΄ στην προτελευταία σχάρα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Αναποδογυρίστε τη φόρµα για να ξεφορµαριστούν.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε το γάλα και το βούτυρο σε ένα µπολ που µπαίνει στο φούρνο µικροκυµµάτων και αφήστε τα για 1΄-2΄ µέχρι να ζεσταθούν. Προσθέστε µέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κοµµάτια) και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν.
Βουτήξτε την επιφάνεια κάθε ντόνατ στο γλάσο σοκολάτας και πασπαλίστε µε πολύχρωµες τρούφες.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου