Από το Blogger.
RSS


Τσίζκεϊκ φράουλα


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
400 γρ. τυρί κρέμα
600ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
200 γρ. ζάχαρη άχνη 
4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.) 
100 γρ. πούλπα φράουλας (φρέσκια ή κατεψυγμένη) 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
500 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
200 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Φράουλες 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη βάση. Αλέστε τα µπισκότα στο µούλτι µέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και κατόπιν ανακατέψτε τα δύο υλικά µαζί σε ένα µπολ. Τοποθετήστε τα τσέρκια σε λαµαρίνα φούρνου καλυµµένη µε λαδόκολα.Απλώστε µε τα χέρια το µπισκότο στα τσέρκια πιέζοντάς καλά.

Φτιάξτε την κρέµα. Μουσκέψτε σε µπολ µε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10΄-15΄. Έπειτα στραγγίστε τα µε τα χέρια σας και λιώστε τα για 2΄ στο φούρνο µικροκυµάτων (ή προσθέστε 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά µέχρι να διαλυθούν).

Στον κάδο του µίξερ χτυπήστε σε µέτρια ταχύτητα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) το τυρί κρέµα, τη ζάχαρη άχνη (αφού προηγουµένως την έχετε κοσκινίσει) και σταδιακά τη µισή κρέµα γάλακτος, τη λιωµένη ζελατίνη και την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος (χτυπηµένη σε παχύρρευστη µορφή). Μοιράστε την κρέµα σε δύο µπολ. Στο ένα προσθέστε την πούλπα φράουλας περασµένη από κωνικό σουρωτήρι (σινουά) και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.


Μοντάρετε το γλυκό. Απλώστε οµοιόµορφα την κρέµα φράουλας επάνω στο µπισκότο και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Την άσπρη κρέµα αφήστε την εκτός ψυγείου για να µην πήξει. Μόλις περάσει η 1 ώρα, βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό και απλώστε την άσπρη κρέµα, ισιώνοντας την επιφάνειά της µε σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες για να πήξει η κρέµα. Γαρνίρετε µε φράουλες και σερβίρετε.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου