Από το Blogger.
RSS

Frozen yogurt φράουλα σε χωνάκι


Frozen yogurt φράουλα σε χωνάκι


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ FROZEN YOGURT

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά) 
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
20 γρ. γλυκόζη 
100 γρ. μέλι 
8ml εσάνς φράουλας 
1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 
4-5 χωνάκια παγωτού, έτοιμα 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 
3-4 φράουλες 
Τρούφα λευκής σοκολάτας 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε το frozen yogurt. Σε µια µεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το µέλι και βάλτε τη σε χαµηλή φωτιά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Βάλτε 250 γρ. γιαούρτι σε ένα µπολ και ενσωµατώστε το µείγµα της κατσαρόλας. Ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε τα υπόλοιπα 250 γρ. γιαούρτι σε άλλο µπολ, προσθέστε την εσάνς φράουλας και το κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάστε τα δύο µπολ µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια αδειάστε το πρώτο µείγµα στον κάδο της παγωτοµηχανής και παγώστε, σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το δεύτερο µείγµα γιαουρτιού.

Μοντάρετε το frozen yogurt. Τοποθετήστε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε κατσαρή µύτη πλάγια, επάνω σε µια επιφάνεια εργασίας. Μοιράστε µέσα στη σακούλα οριζόντια το λευκό µείγµα frozen yogurt και µετά το µείγµα του frozen yogurt µε τη φράουλα. Στόχος είναι το ένα µείγµα να είναι πάνω από το άλλο, ώστε να προκύψει διχρωµία. Μοιράστε το frozen yogurt στα χωνάκια, διακοσµήστε µε τρούφα λευκής σοκολάτας και φρέσκες φράουλες και σερβίρετε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου