Από το Blogger.
RSS

Frozen yogurt με καραμέλα γάλακτος


Frozen yogurt με καραμέλα γάλακτος


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ FROZEN YOGURT
400ml ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί) 
360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά) 
180ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
60ml γάλα πλήρες αγελαδινό 
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
1 / 4 κ.γ. αλάτι 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 
Μπισκότο, τριμμένο 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε την καραµέλα γάλακτος (dulce de leche). Αφαιρέστε τη χάρτινη ετικέτα από το κουτί ζαχαρούχου γάλακτος και τοποθετήστε το κλειστό σε µια µεσαία κατσαρόλα. Γεµίστε την κατσαρόλα µε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα 3 / 4 του κουτιού. Βράστε για 10΄ σε δυνατή φωτιά και κατόπιν 4 ώρες σε µέτρια φωτιά. Αν κατά τη διάρκεια του βρασµού κατέβει η στάθµη του νερού, προσθέστε κι άλλο, ώστε να είναι πάντα καλυµµένα τα 3 / 4 του κουτιού. Μόλις περάσουν οι 4 ώρες, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφαιρέστε το κουτί γάλακτος από την κατσαρόλα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και µετά βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το χρησιµοποιήσετε.

Φτιάξτε το frozen yogurt. Βάλτε στον κάδο του µίξερ 240ml καραµέλας γάλακτος, το γιαούρτι, την κρέµα γάλακτος, το γάλα, το εκχύλισµα βανίλιας και το αλάτι και χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ), µέχρι να έχετε ένα λείο µείγµα χωρίς σβόλους. Αδειάστε το µείγµα στον κάδο της παγωτοµηχανής και παγώστε το σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στη συνέχεια µεταφέρετε το frozen yogurt σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ, προσθέστε 80ml καραµέλας γάλακτος και ανακατέψτε λίγο µε µια σπάτουλα σιλικόνης, ώστε να αναµειχθεί η καραµέλα στο frozen yogurt αλλά να µη διαλυθεί µέσα σε αυτό. Βάλτε το και πάλι στην κατάψυξη, µέχρι να σερβίρετε.

Μοιράστε το frozen yogurt σε ποτήρια της αρεσκείας σας, πασπαλίστε µε τριµµένο µπισκότο και σερβίρετε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου