Από το Blogger.
RSS

Κλασική lemon pie βήμα βήμα


Κλασική lemon pie βήμα βήμα

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

3/5
3/5


1. Προετοιμάστε τα υλικά σας: βούτυρο, αυγό, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι. 2. Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε τo αλεύρι. 
3. Προσθέστε το βούτυρο.4. Προσθέστε το αυγό. 
5. Στη συνέχεια ρίξτε και το γάλα... 6. ...και τέλος τη ζάχαρη. 
7. Ανακατέψτε τα υλικά με τέτοιο τρόπο που να δείχνει το μείγμα θρυμματισμένο. 8. Ζυμώστε τη ζύμη δίνοντάς της το σχήμα μίας μπάλας. 
9. Τυλίξτε τη ζύμη με μία διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο να κρυώσει. 10. Φτιάξτε την κρέμα. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο σε κομματάκια. 
11. Προσθέστε το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε για 2΄με τον αυγοδάρτη. 12. Σε ένα μπόλ βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη.
13. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε τα καλά για 3΄ με αυγοδάρτη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.14. Αδειάστε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα. 
15. Ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.16. Αδειάστε τη σε ένα μπολ και σκεπάστε τη με μια διάφανη μεμβράνη. 
17. Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας και τοποθετήστε επάνω τη ζύμη. 18. Ανοίξτε τη με τον πλάστη, μέχρι να αποκτήσει πάχος 0,5 εκ. 
19. Βουτυρώστε με το πινέλο τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. 20. Απλώστε το φύλλο στην ταρτιέρα. 
21. Κόψτε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει. 22. Τρυπήστε με πιρούνι τον πάτο της και βάλτε τη στο φούρνο στους 180 °C για 15΄. 
23. Φτιάξτε τη μαρέγκα. Χτυπήστε με μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών. 24. Προσθέστε τις σταγόνες του λεμονιού. 
25. Προσθέστε στη συνέχεια  τη ζάχαρη σταδιακά και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μαρέγκα. 26. Βάλτε την τάρτα σε μια πιατέλα και γεμίστε τη με ένα κουτάλι με την κρέμα λεμονιού. 
27. Απλώστε την καλά με μια σπάτουλα. 28. Γεμίστε το κορνέ ζαχαροπλαστικής με τη μαρέγκα. 
29. Πιέστε με τα χέρια σας το κορνέ και βάλτε τη επάνω από την κρέμα. 30. Με μια σπάτουλα απλώστε ομοιόμορφα τη μαρέγκα. 
31. Κάψτε για δευτερόλεπτα με το φλόγιστρο την επιφάνεια της μαρέγκας. 32. Αν θέλετε, προσθέστε με το κορνέ ροζέτες μαρέγκας και ξανακάψτε με το φλόγιστρο για δευτερόλεπτα την επιφάνειά τους. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου