Από το Blogger.
RSS



Τσίζκεϊκ Mars


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 

20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο 
70 γρ. ζάχαρη καστανή 
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (36% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη 
15 γρ. ζελατίνη σκόνη 
60ml νερό 
500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
4 σοκολάτες Μars, ψιλοκομμένες 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη βάση. Βάλτε τα µπισκότα στο µούλτι και αλέστε τα ώστε να γίνουν ψιλοκοµµένα κοµµατάκια. Προσθέστε 150 γρ. βούτυρο, που το έχετε λιώσει σε µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων για 30΄΄, και πατήστε πάλι το «On» στο µούλτι µέχρι να ενοποιηθεί πλήρως το βούτυρο µε τα µπισκότα.

Βουτυρώστε ελαφρώς µια φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 18 εκ. και ρίξτε στη βάση της το µείγµα µπισκότου, πιέζοντάς το µε την παλάµη σας ώστε να έχετε µια συµπαγή βάση αλλά και να καλυφθούν και τα τοιχώµατά της. Σκεπάστε µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30΄ ώστε να σφίξει.

Φτιάξτε την κρέµα. Στο µεταξύ, σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και 30ml από την κρέµα γάλακτος. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά µέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, ανακατεύοντας σταδιακά µε αυγοδάρτη. Αφήστε στην άκρη τη σάλτσα καραµέλας που µόλις φτιάξατε.

Σε άλλη µικρή κατσαρόλα, που την έχετε βάλει σε χαµηλή φωτιά, ρίξτε την ψιλοκοµµένη κουβερτούρα µε άλλα 30ml κρέµα γάλακτος. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και αφήστε στην άκρη.

Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ρίξτε µέσα το νερό και τη ζελατίνη. Ανακατέψτε µέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και αφήστε το µπολ στην άκρη να κρυώσει για 5΄.

Βάλτε σε ένα µπολ το τυρί κρέµα µαζί µε τη ζάχαρη και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα µε µίξερ χειρός µέχρι να οµογενοποιηθούν. Την κρέµα γάλακτος που έχει µείνει, ρίξτε τη σε ένα µπολ και χτυπήστε τη µε το µίξερ χειρός ώσπου να γίνει σαντιγί. Ενσωµατώστε απαλά τη ζελατίνη στο µείγµα τυριού µε σπάτουλα σιλικόνης, προσθέστε τις 2 ψιλοκοµµένες Mars και κατόπιν βάλτε τη χτυπηµένη κρέµα γάλακτος. Ανακατέψτε να οµογενοποιηθούν.

Απλώστε τη µισή ποσότητα από αυτό το µείγµα στη φόρµα. Από πάνω περιχύστε τη µισή σάλτσα καραµέλας και τη µισή λιωµένη σοκολάτα. Ανακινήστε τη φόρµα αριστερά-δεξιά για να δηµιουργηθεί εφέ µαρµάρου στην επιφάνεια. Επαναλάβετε τη διαδικασία µε το υπόλοιπο µείγµα τυριού, την υπόλοιπη σάλτσα καραµέλας (κρατήστε λίγη για το γαρνίρισµα) και τη σοκολάτα. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει πριν ξεφορµάρετε και σερβίρετε. Γαρνίρετε µε λίγη σάλτσα καραµέλας και µε τις άλλες 2 ψιλοκοµµένες Mars.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου