Από το Blogger.
RSS



Oreo μπράουνι


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΟΥΝΙ

110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη (70% περιεκτικότητα σε κακάο), χοντροκομμένη 
110 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 
1 πρέζα αλάτι 
5ml εσάνς βανίλιας 
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.) 
250 γρ. ζάχαρη 
65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
20 μπισκότα Oreo 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τo µπράουνι. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα µε το βούτυρο στο µπολ ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε το µείγµα να κρυώσει και προθερµάνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά ένα ένα και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε µέσα το αλεύρι και ανακατέψτε πάλι.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ταψί τετράγωνο µήκους 22 εκ. Αδειάστε το µισό µείγµα για µπράουνι στο ταψί ή το πυρέξ και βάλτε από πάνω 12 ολόκληρα µπισκότα Oreo. Κατόπιν αδειάστε το υπόλοιπο µείγµα και απλώστε το οµοιόµορφα µε σπάτουλα. Ψήστε το για 20΄ στη µεσαία σχάρα. Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 30΄ και κόψτε σε κοµµάτια.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε σε ένα µεταλλικό µπολ µεσαίου µεγέθους τις σταγόνες σοκολάτας και εφαρµόστε το στο χείλος µιας κατσαρόλας ίδιου µεγέθους, που την έχετε γεµίσει µε νερό κατά τα 2/3(διαδικασία µπεν µαρί). Αφήστε τη σε µέτρια φωτιά και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας.

Όταν πρόκειται να σερβίρετε τα µπράουνι, περιχύστε κάθε κοµµάτι µε τη λιωµένη σοκολάτα και πασπαλίστε µε τα υπόλοιπα σπασµένα µπισκότα Oreo.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου