Από το Blogger.
RSS

Σπιτικά βουτήματα-Συνταγή

Σπιτικά βουτήματα-Συνταγή 


Γεμιστα μπισκοτα γεμιστα με μαρμελαδα και επικαλυψη 

σοκολατας.


Μπουκιτσες μπισκοτου βανιλιας βουτυρου με γεμιση

 πραλινας  φουντουκιου.. !!



(**Τα μπισκοτα κοπηκαν με μπισκοτομηχανη.)


Μια υπεροχη συνταγη που θα την λατρεψεται..ηρθε στα χερια μου απο το μηνιαιο περιοδικο Γλυκα μυστικα και απο τοτε την εχω τιμησει ιδιαιτερα.. μια συνταγη της κυριας Λαμπρινου ..πραγματικα υπεροχη..

Υλικα για 30-40 τεμαχια

250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, µαλακωµένο

200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό µεγάλου µεγέθους (60 γρ.)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. αλάτι
10 γρ. µπέικιν πάουντερ
5ml εσάνς βανίλιας


Διαδικασια

Φτιάξτε τα µπισκότα. Βάλτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του µίξερ και χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να γίνει αφράτη κρέµα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Χαµηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τµηµατικά το αλεύρι µαζί µε το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Προσθέστε την εσάνς βανίλιας και συνεχίστε σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει µια µαλακή ζύµη. Αφήστε τη 5΄ να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Απλώστε µια λαδόκολλα στον πάγκο σας και πασπαλίστε τη µε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα µέρος της ζύµης επάνω, απλώστε το λίγο µε τα χέρια, τοποθετήστε επάνω της άλλη λαδόκολλα και ανοίξτε µε τον πλάστη τη ζύµη σε πάχος  3-4 χιλ. Κόψτε τη ζύµη σε στρογγυλά κοµµάτια µε κουπ πατ διαµέτρου 6 εκ. και µε µια σπάτουλα µοιράστε τα σε δύο ταψιά στρωµένα µε λαδόκολλα. Ψήστε τα σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 °C για 8΄-10΄ στη µεσαία σχάρα. Δεν θα πάρουν χρώµα, απλώς θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 1 ώρα.


Αναμεσα στα δυο μπισκοτα εχει μπει μαρμελαδα φραουλα (για την πρωτη φωτογραφια αναφερομαι.) 

Ενω στις μπουκιτσες εχει μπει γεμιση πραλινας φουντουκιου (μπορειτε να χρησιμοποιησετε μερεντα.) 

*Καντε τα και θα με θυμηθείτε.. Πραγματικά θα τα λατρέψετε..!! 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου