Από το Blogger.
RSS

Τέλεια κρεμά για Γαλακτομπούρεκο.


Τέλεια κρεμά για Γαλακτομπούρεκο.


Τι θα λεγατε για ενα νοστιμο γαλακτομπουρεκο? Δειτε ολοκληρη την συνταγη εδω.

Υλικα 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

800ml γάλα φρέσκο
80 γρ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 βανίλια σε σκόνη
40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε την κρέμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τα 700ml γάλα, βάλτε τη σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το γάλα για 4΄ μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίξτε τη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα (100ml), το ψιλό σιμιγδάλι, το χονδρό σιμιγδάλι και τη βανίλια και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη για 3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κατεβάστε από τη φωτιά το γάλα και ρίξτε σταδιακά το μείγμα αυγών-ζάχαρης και σιμιγδαλιού. Με γρήγορες κινήσεις ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη για 2΄. Βάλτε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε για 3΄, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5΄.

**TIP Αν θέλετε μια πιο ελαφριά κρέμα, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα σιμιγδαλιού με κορν φλάουρ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου