Από το Blogger.
RSS

ΠΑΣΤΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΛΕΥΚΗΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.


ΠΑΣΤΕΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΛΕΥΚΗΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ. 

Υπεροχές πάστες πραλίνας με κρεμά πατισερι , sponge cake για βάση, στρεζελ μπισκότου, σοκολατένιες πέρλες και επικάλυψη σοκολάτας.


Δείτε τις συνταγές
τη μους σοκολάτας-πραλίνας http://perizaxaroplastikhs.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9199.html
την επικάλυψη 

Υλικα για την επικαλυψη 

150 γρ σοκολάτα γαλακτος κομμένη σε κομμάτια
60 γρ κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπρίκι τοποθετουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το μπρίκι από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα. Ανακατέουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αφήνουμε την να κρυώσει ελαφρώς.

Αναλογα με το μεγεθος που εχει το γλυκο μας η με το ποσο παχεια θελουμε να ειναι η στρωση προσαρμοζουμε την συνταγη ειτε κανοντας την επι δυο η προσθετοντας λιγη σοκολατα ακομα αντιστοιχα.

Αφού ετοιμάσετε τις παραπάνω συνταγές προχωράμε στην συναρμολογηση του γλυκου.

Συναρμολόγηση του γλυκού 

Βάζουμε ένα τσέρκι 25*25 πάνω σε μια επιφάνεια και αφού κόψουμε κατάλληλα το sponge cake το τοποθετούμε στην κάτω πλευρά.

Γεμίζουμε το τσέρκι μας με τη μους σοκολάτας-πραλίνας μέχρι την μέση σχεδόν και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. 

Αφού σταθεροποιηθεί προσθέτουμε από πάνω μια στρώση κρέμας πατισερι και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη. 

Μόλις σταθεροποιηθεί η κρεμα γεμίζουμε την υπόλοιπη φόρμα με μους σοκολάτας -πραλίνας και το βάζουμε στην κατάψυξη να σταθεροποιηθεί καλά

.Μετά από 6-7 ώρες βγάζουμε το τσερκι από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε με φλόγιστρο.

Χαράζουμε τις πάστες χωρίζοντας οριζόντια σε τρεις λωρίδες των 8 εκατοστών το τσέρκι και στην συνέχεια τις κόβουμε προσεκτικά με ένα μεγάλο μαχαίρι 
Στην συνέχεια χωρίζουμε κάθετα το τσέρκι σε 5 λωρίδες των 5 εκατοστών και κόβουμε με το μαχαίρι, σχηματίζοντας έτσι 15 πάστες συνολικά διαστάσεων 5*8 εκ. 

Σημείωση ! !

Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε περισσότερος πάστες χρησιμοποιούμε τσέρκι διαστάσεων 25*35 αλλα θα πρεπει να κανουμε την συνταγη αυτή επι δυο.

Και κόβουμε τις πάστες σύμφωνα με τις παρακάτω διαστάσεις.

Χαράζουμε το τσέρκι οριζόντια σε τρεις λωρίδες ανά 8 εκατοστά και στην συνέχεια κόβουμε προσεκτικά με ένα μεγάλο μαχαίρι τις χαραγμένες λωρίδες μας. 
Έπειτα χωρίζουμε κάθετα το τσέρκι σε 9 λωρίδες ανά 4 εκατοστά (περίπου) και κόβουμε με το μαχαίρι, σχηματίζοντας έτσι 27 πάστες συνολικά 4*8 εκ.Αφού κόψουμε τις πάστες τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.Μόλις ετοιμάσουμε την επικάλυψη Τοποθετούμε τις πάστες πάνω σε μια σχάρα, βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι. 

και στη συνέχεια περιχύνουμε σοκολάτα πάνω από κάθε παστα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια παλέταΔιακοσμούμε με σοκολατένιες πέρλες , τρούφα γάλακτος η υγείας και στρεζελ μπισκότου.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου