Από το Blogger.
RSS

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΗ


ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.. ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ..-ΣΥΝΤΑΓΗ









ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ.. 15’
 ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ 20’
ΚΟΣΤΟΣ €6-8 (Tο κόστος μπορεί να είναι και μικρότερο ανάλογα με την σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσουμε.. )
ΤΕΜΑΧΙΑ15-20 ΜΙΚΡΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ
ΣΚΕΥΗ Φόρμες (Καλούπια ) Για Γλειφιτζούρια
2 Σκευή  Για Μπεν Μαρι,1 Κατσαρόλα, Ξυλάκια από σουβλάκια

*Θα χρειαστούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας..



IP. Οι υδρατμοί δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη σοκολάτα γιατι το νερο χαλαει την συσταση της σοκολατας με αποτελεσμα αυτη να σφίγγει.

*TIP꞉ Χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και όχι υγρό χρώμα γιατί το υγρό χρώμα αλλάζει την σύσταση της σοκολάτας με αποτέλεσμα αυτή να σφίγγει.!






   
                                                              ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ. 
500ΓΡ Σοκολάτα Γάλακτος
500ΓΡ Λεύκη Σοκολάτα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε  νερό μέχρι την μέση και στην συνέχεια το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. Αφού ζεσταθεί το νερό  βάζουμε από πάνω  ένα  αλουμινένιο σκεύος στο όποιο ρίχνουμε την λευκη σοκολάτα ..και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μας.. (τεχνική Μπεν Μαρί..) 
Αφού λιώσει η σοκολάτα μας αποσύρουμε το σκεύος από την κατσαρόλα μας και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας..Αφήνουμε την σοκολάτα λίγη ώρα (3-5΄)..έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της.. Στην συνέχεια χωρίζουμε σε δυο αλλά σκευή την ποσότητα της σοκολάτας στα δυο και προσθέτουμε λίγο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής..Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να χρωματιστεί η σοκολάτα μας ομοιόμορφα..
(θα χωρίσουμε την λεύκη σοκολάτα σε δυο μέρη η περισσότερα καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να της δώσουμε διάφορα χρώματα έτσι ώστε τα γλειφιτζούρια  μας να μην είναι όλα το ίδιο χρώμα)
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε στις φόρμες μας λίγη χρωματισμένη σοκολάτα έτσι ώστε να καλύψουμε  ισα ισα τον πάτο του καλουπιού μας και στην συνέχεια τις τοποθετούμε στο ψυγείο για  10’ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα μας..
Ωστόσο κατ αντίστοιχο τρόπο λιώνουμε και την σοκολάτα γάλακτος όπως λιώσαμε και την λευκή.. (με την τεχνική Μπεν Μαρί..)
Αφού παγώσει η λευκή (χρωματισμένη )πλέον  σοκολάτα που έχουμε τοποθετήσει μέσα στα καλούπια μας.. τα βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τον υπόλοιπο χώρο στα καλούπια μας με την  σοκολάτα γάλακτος.. Στις ειδικές εσοχές που έχουν οι φόρμες τοποθετούμε ξυλάκι από σουβλάκι στο όποιο έχουμε αφαιρέσει το μυτερό τμήμα (για λόγους ασφαλείας.).  Έπειτα τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο και περιμένουμε έως ότου σφίξει και η σοκολάτα γάλατος. Τέλος αφού κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε από τα καλούπια μας..και τα γλειφιτζούρια μας είναι έτοιμα. Τέλος τα καρφώνουμε πάνω σε ένα κομμάτι φελιζολ το όποιο μπορούμε να το έχουμε διακοσμήσει δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο στυλ στα γλειφιτζούρια μας.



**Φόρμες και καλούπια για γλειφιτζούρια και σοκολατακια θα βρείτε πλέον στα περισσότερα σουπερ μάρκετ η σε online μαγαζιά όπως της wilton και του cook shop.



                           



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου