Από το Blogger.
RSS

ΚΡΕΜΕ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Κρεμε λεμονιου Τρεις διαφορετικες συνταγες 


Φτιάξτε αυτή την τέλεια κρέμα και χρησιμοποιήστε την σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν λαχταριστό άλειμμα στο ψωμί

1) Υλικα για το κρεμε λεμονιου

250 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
170 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουερ
3 αυγά
250 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού


Εκτελεση για το κρεμε λεμονιου 

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τα αυγά

και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Όταν η θερμοκρασία της κρέμας φτάσει στους 60οC, προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο και ομοιογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.

----------------------------------------------------------
2) Υλικα για το κρεμε λεμονιου 

4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυσικός χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Εκτελεση για το κρεμε λεμονιου 

1. Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.

2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15-20 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει γιατί θα σβολιάσει).

3. Χύστε το ζεστό σας μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα αμέσως. Όταν κρυώσει αποθηκεύστε την κρέμα σας στο ψυγείο.
------------------------------------------------------------



3) Υλικα για το κρεμε λεμονιου (Για 2 βάζα των 250 ml:)

2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.)βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ



Για τη φύλαξη:

2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτελεση για το κρεμε λεμονιου 

1. Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.



2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.

Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου