Από το Blogger.
RSS

CRÈME PATISSERIE ΒΑΝΙΛΙΑ –ΒΑΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

CRÈME PATISSERIE ΒΑΝΙΛΙΑ –ΒΑΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ο όρος κρέμα πατισερί χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κρέμα κάσταρντ που πήζει με άμυλο. Αποτελείται από κρόκους αυγών, ζάχαρη, γάλα (ή και κρέμα γάλακτος) και πυκνώνει με άμυλο ή αλεύρι. Είναι τυπικά αρωματισμένη με βανίλια (αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες γεύσεις) και χρησιμοποιείται ως βάση για γλυκά σουφλέ και ως γέμιση για τούρτες, τάρτες και άλλα γλυκίσματα


Crème patisserie vanilla-Υλικα:

6 κρόκους
125 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια άμυλο
500 ml γάλα
1/2 κ.γ βανίλια σε σκόνη..


Εκτέλεση για την crème patisserie vanilla

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το άμυλο και τους κρόκους.
Στην συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα επιστρέφουμε το μείγμα αυτό στο υπόλοιπο γάλα που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα. Την Μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος, Περνάμε με μεμβράνη να εφάπτεται και την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.


Επιπλέον πληροφορίες:

>Η ζεστή κρέμα πατισίερ χρησιμοποιείται για να κολλήσουμε τούρτες, πάστες και άλλα γλυκά στα οποία χρησιμοποιείται παντεσπάνι. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να κολλήσουμε τούρτες ή πάστες, καλό θα ήταν αυτό να γίνει όσο είναι ακόμα ζεστή.

>Το πιο σημαντικό σημείο στην εκτέλεση της συνταγής της κρέμας ζαχαροπλαστικής είναι όταν χτυπάμε το αβγό με τη ζάχαρη, τα όποια μόλις έρθουν σε επαφή πρέπει να ανακατευτούν. Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τα αβγά

> ‘Οταν προσθέτουμε φρούτα ή ποτό θα πρέπει να ξέρουμε την οξύτητά τους γιατί υπάρχει κίνδυνος να «κόψει» η κρέμα και να διαχωριστεί η υφή της.

> Τα αβγά αποτελούν το κύριο συστατικό της κρέμας και είναι αυτά που δίνουν τη γεύση, το χρώμα και την υφή. Το άμυλο/αλεύρι απλά σταθεροποιεί το μείγμα.

> Η κρύα κρέμα πατισιέρ χρησιμοποιείται για να γεμίσουμε σουδάκια , μιλφέιγ , τάρτες φρούτων κλπ.

> Η crème patisserie αποτελεί μια κρέμα βάσης στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε άλλα υλικά π.χ ζελατίνη, αρώματα , γεύσεις (σοκολάτα , φιστικί , πραλίνα, ) δημιουργώντας έτσι διάφορες παραλλαγές.

Δείτε περισσότερα για την κρέμα πατισερί εδω

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου