Από το Blogger.
RSS

Για να μη φουσκώσει η ζύμη- Τips από τον Στέλιο Παρλιάρο


Για να μη φουσκώσει η ζύμη- Τips από τον Στέλιο Παρλιάρο ..



Η ζύμη της τάρτας θέλει ειδικό χειρισμό. Αν δεν την ανοίξουμε σωστά, μπορεί να φουσκώσει στο ψήσιμο και να αποκτήσει ανομοιόμορφη όψη με «βουναλάκια» κατά τόπους. Γι’ αυτό:

1. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο κομμάτια νάιλον ή αντικολλητικό χαρτί. Το φύλλο πρέπει να γίνει πολύ λεπτό, πάχους 3-4 χλστ.

2. Τη μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και την πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όση εξέχει.

3. Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Αυτό θα βοηθήσει να διαφεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και να ψηθεί ομοιόμορφα.

4. Αν η συνταγή λέει ότι πρέπει να προψηθεί η βάση μόνη της, την καλύπτουμε με μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζουμε μέχρι πάνω με (ωμό) ρύζι. Την ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170°C.

5. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι.


. Έπειτα έχουμε δύο επιλογές: αν η γέμιση που θα βάλουμε χρειάζεται ψήσιμο, την αδειάζουμε τώρα στη ζύμη, φουρνίζουμε και ψήνουμε καταπώς ορίζει η συνταγή μας. Αν όμως η γέμιση είναι έτοιμη και δεν χρειάζεται να ψηθεί, συνεχίζουμε ψήνοντας τη βάση μόνη της, χωρίς ρύζι, για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/texnikes/gia-na-mi-fouskosei-i-zimi/#sthash.ZO08qFh7.dpuf

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου