Από το Blogger.
RSS

OLD FASHION ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ

OLD FASHION ΣΟΚΟΛΑΤΊΝΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ 

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (ελαφρώς παραλλαγμένη) του κ. Στέλιου Παρλιάρου που έπεσε στα χέρια μου και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.. 

Μια τούρτα που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας με την υπέροχη γεύση της. Θα την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με έτοιμο παντεσπάνι. 


Για την παραπάνω τούρτα έχει χρησιμοποιηθεί φόρμα σε σχήμα καρδιάς ακολουθώντας ακριβώς τα παρακάτω βήματα..Μπορείτε να την κάνετε και εσείς είτε σε ένα τσέρκι σε σχήμα καρδιάς είτε σε στρογγυλή όπως προτείνεται παρακάτω.. 


Υλικά

1 δίσκο παντεσπάνι σοκολάτας έτοιμο για τσέρκι 22-24 εκ διαμέτρο.

Υλικά για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ νερό
λίγο αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας.

Υλικά για τη μούς σοκολάτας

500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (65% περιεκτικότητας σε κακάο) 
400 γρ κρεμα γάλακτος (35 % λιπαρά) 
180 γρ φρέσκο γάλα

Υλικα για την εεπικάλυψη

300 γρ σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
90 γρ κρέμα γάλακτος 


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εκτέλεση για το σιρόπι 

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το ποτό.

Εκτέλεση για τη μους σοκολάτας 

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε κυκλικα, κανοντας απαλες κινησεις στο κέντρο. 

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγύ που απλά στέκεται άνετα στο σύρμα. 

'Οταν φτάσει σε αυτό το στάδιο, σταματάμε το χτύπημα για να μην σφίξει υπερβολικά και "κόψει" η κρέμα !

Στη συνέχεια ομογενοποιουμε τη μους με την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις.(Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα στην λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.)

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπρίκι τοποθετουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το μπρίκι από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα. Ανακατέουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αφήνουμε την να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολογηση του γλυκού

Τοποθετούμε το τσέρκι σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε το παντεσπάνι στο τσέρκι και το βρέχουμε το σιροπι χρησιμοποιωντας ένα πινέλο. Βάζουμε από πάνω τη μους σοκολάτας που έχουμε φτιάξει , και αφού ισιώσουμε την επιφάνειά της, τοποθετούμε την πιατέλα με την τούρτα μας στην κατάψυξη για 1-2 ώρες, ώστε να σφίξει η μους.

Μόλις σφίξει η μους βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε το τσέρκι από την τούρτα κόβοντας με ένα μαχαίρι περιμετρικά.

Τοποθετούμε την τούρτα πάνω σε μια σχάρα, βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρεμα σε μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί. Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από την τούρτα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια παλέτα. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η επικάλυψή.

Αν θέλουμε να αφήσουμε το γλυκό μας σε μορφή τούρτας, δεν έχουμε παρά να το γαρνίρουμε 

με ξύσμα σοκολάτας ή καβουρδισμένα αμύγδαλα-φουντούκια.

Σε περίπτωση που θέλουμε να μετατρέψουμε το γλυκό μας σε μορφή πάστας, δεν έχουμε παρά να το κόψουμε ομοιόμορφα, αρχικά στα τέσσερα, με ένα μεγάλο μαχαίρι και μετά κόβουμε κάθε ένα τέταρτο στη μεση, διαγώνια! 'Ετσι θα καταλήξουμε με οκτώ ομοιόμορφα τρίγωνα κομμάτια!



Τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε χάρτινο δισκάκι και σερβίρουμε σε μια όμορφη πιατέλα!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.glykes-alchimies.gr/?p=8

Δημοσίευση σχολίου