Από το Blogger.
RSS

Δίχτυ καραμέλας βήμα βήμα


Δίχτυ καραμέλας βήμα βήμα

Διακοσμήστε εύκολα και γρήγορα τα γλυκά σας με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Το παρακάτω υλικό είναι από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά..Και είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει πολύ.. 


ΑΠΟ ΤΟΝ PASTRY CHEF ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΑΤΙΝΟ


1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κιλό ζάχαρη και 400ml νερό και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά. 


2. Αν η ζάχαρη κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας, ξεκολλήστε τη με ένα βρεγμένο πινέλο. 



3. Αφήστε τη ζάχαρη να βράσει. 


4. Προσθέστε και 200 γρ. γλυκόζη. 



5. Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 158 °C. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Αφήστε τη για 2΄-3΄ να κρυώσει. 


6. Βουτήξτε μέσα ένα πιρούνι και κουνήστε το πέρα δώθε επάνω από δύο μεταλλικές βέργες, που τις έχετε στερεώσει στον πάγκο. 



7. Αφήστε το δίχτυ που έχει δημιουργηθεί να σταθεί και να σκληρύνει. 


8. Πιάστε το από κάτω και αρχίστε να το τυλίγετε. 


9. Τυλίξτε το με προσοχή επειδή είναι εύθραυστο και μπορεί να σας κομματιαστεί. 


10. Πάρτε από λίγη ποσότητα κάθε φορά και τυλίξτε το γλυκό που έχετε φτιάξει. 


11. Μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε γλυκό. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου