Από το Blogger.
RSS

Σοκολατένια τρουφάκια με γκανάς κανέλας


Σοκολατένια τρουφάκια με γκανάς κανέλαςΥΛΙΚΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΑΣ

325ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3 ξύλα κανέλας
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (40% περιεκτικότητα σε κακάο)
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (64% περιεκτικότητα σε κακάο)
30ml λικέρ πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
350 γρ. κακάο σε σκόνη


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Φτιάξτε την γκανάς κανέλας. Κόψτε σε κοµµάτια τα δύο είδη σοκολάτας και βάλτε τα σε ένα µεσαίο µπολ. Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα την κρέµα γάλακτος και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε το ξύσµα πορτοκαλιού και τα ξύλα κανέλας και σκεπάστε το σκεύος µε διάφανη µεµβράνη. Αφήστε το στην άκρη για 20΄-30΄, ώστε να αναµειχθούν τα αρώµατα. Στη συνέχεια περάστε το µείγµα από σινουά και αδειάστε το στο µπολ µε τις σοκολάτες. Ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα µέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Προσθέστε στο µπολ και το λικέρ πορτοκαλιού και ενσωµατώστε το, ανακατεύοντας µε την κουτάλα. Απλώστε διάφανη µεµβράνη εξωτερικά σε ένα παραλληλόγραµµο τσέρκι διαστάσεων 20 x 25 εκ., δηµιουργώντας έναν πάτο. Τοποθετήστε το επάνω σε µια επιφάνεια εργασίας και αδειάστε µέσα την γκανάς. Ισιώστε την επιφάνειά της µε µια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω µέρος ενός κουταλιού και βάλτε το τσέρκι στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η γκανάς. Την εποµένη βγάλτε τη γκανάς από το ψυγείο, ξεφορµάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε την γκανάς κανέλας σε κοµµάτια διαστάσεων 1 x 3 εκ. – φροντίστε να βρέχετε το µαχαίρι σας µε ζεστό νερό, για να κοπούν οµοιόµορφα τα τρουφάκια. Αραδιάστε τα τρουφάκια σε µια πιατέλα και βάλτε τη στο ψυγείο για ακόµα 10΄-15΄.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ για 20΄΄-30΄΄. Αν χρειαστεί επαναλάβετε για ακόµα 10΄΄-15΄΄. Αδειάστε το κακάο σε ένα µικρό ταψί.

Μοντάρετε τα τρουφάκια. Βγάλτε την πιατέλα µε τα τρουφάκια από το ψυγείο. Αλείψτε τα χέρια σας µε τη λιωµένη σοκολάτα και περάστε ένα ένα τα τρουφάκια µέχρι να καλυφθούν µε τη σοκολάτα. Ρίξτε τα αµέσως στο ταψί µε το κακάο και ανακατέψτε ελαφρά µε τα χέρια σας, ώστε να καλυφθούν τα τρουφάκια και µε κακάο. Στη συνέχεια περάστε τα από κόσκινο, να φύγει η περιττή ποσότητα κακάου και σερβίρετε.

1. Ετοιμάστε τα υλικά για την γκανάς κανέλας: σοκολάτα κουβερτούρα (64% περιεκτικότητα σε κακάο), σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, κρέμα γάλακτος, ξύλα κανέλας, λικέρ πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού.2. Ετοιμάστε τα υλικά για την επικάλυψη: σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), κακάο σε σκόνη.
3. Αδειάστε σε μια μεσαία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.4. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα ξύλα κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
5. Σκεπάστε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το για 20΄-30΄ να αναμειχθούν τα αρώματα.6. Περάστε το μείγμα από μια λεπτή σήτα (σινουά) σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει τα δύο είδη σοκολάτας, κομμένα σε κομμάτια.
7. Ανακατέψτε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.8. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
9. Προσθέστε το λικέρ πορτοκαλιού και ανακατέψτε να ενσωματωθεί.10. Αδειάστε την γκανάς σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20 χ 25 εκ. το οποίο έχετε ντύσει εξωτερικά με διάφανη μεμβράνη.
11. Γεμίστε το τσέρκι με το μείγμα, ισιώστε την επιφάνειά του και βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει η γκανάς.12. Την επομένη βγάλτε το από το ψυγείο, ξεφορμάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και αφαιρέστε τη διάφανη μεμβράνη.
13. Σε μια επιφάνεια κοπής κόψτε την γκανάς κανέλας με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε τρουφάκια διάστασης 1 x 3 εκ.14. Φροντίστε να βρέχετε τακτικά το μαχαίρι σας με ζεστό νερό για να κόψετε όμορφα όλα τα τρουφάκια.
15. Λιώστε τη σοκολάτα για την επικάλυψη σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 20΄΄-30΄΄. Αν χρειαστεί επαναλάβετε για λίγο ακόμα.16. Αλείψτε τα χέρια σας με τη λιωμένη σοκολάτα και περάστε ένα ένα τα τρουφάκια, μέχρι να καλυφθούν με τη σοκολάτα.
17. Τοποθετήστε αμέσως τα τρουφάκια στο ταψί με το κακάο.18. Ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθούν τα τρουφάκια και με κακάο.
19. Περάστε τα τρουφάκια από ένα κόσκινο, για να φύγει η περιττή ποσότητα κακάου.20. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα για να τα σερβίρετε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου