Από το Blogger.
RSS

Σοκολατάκια Latte Macchiato βήμα βήμα

Λαχταριστα Σοκολατακια Latte Macchiato
με αρωματα espresso !!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

200ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

10 γρ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη 

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (45% περιεκτικότητα σε κακάο)

50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη (67% περιεκτικότητα σε κακάο)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη (67% περιεκτικότητα σε κακάο)
Τρούφα σοκολάτας


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα σοκολατάκια. Βάλτε την κρέµα γάλακτος σε µια κατσαρόλα και ζεστάνετέ τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να αρχίζει να βράζει. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε τον καφέ. Βάλτε σε κοµµάτια τη σοκολάτα γάλακτος και τη µαύρη σοκολάτα σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ και ρίξτε µέσα την κρέµα γάλακτος. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να οµογενοποιηθούν και αδειάστε το µείγµα σε ένα ταψάκι. Αφήστε το για 2 ώρες στο ψυγείο.
Όταν περάσει η ώρα στρώστε µια λαµαρίνα φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Πάρτε µικρές ποσότητες από το µείγµα σοκολάτας µε τα δάχτυλά σας, πλάστε τις σε µπαλίτσες και τοποθετήστε τις πάνω στη λαµαρίνα. Βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε σε ένα µεταλλικό µπολ µεσαίου µεγέθους τη µαύρη σοκολάτα και εφαρµόστε το στο χείλος µιας κατσαρόλας ίδιου µεγέθους που την έχετε γεµίσει κατά τα 2 / 3 µε νερό (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά και λιώστε τη.
Κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε λίγο να κρυώσει και βγάλτε τα σοκολατάκια από το ψυγείο. Πάρτε µε το χέρι σας λίγη λιωµένη σοκολάτα και πλάστε την ώστε η σοκολάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια της µπάλας. Επαναλάβετε µέχρι να τελειώσουν οι µπάλες. Βάλτε σε ένα ταψάκι την τρούφα και κυλήστε τα σοκολατάκια επάνω της. Σερβίρετε.

1. Ετοιμάστε τα υλικά: σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, καφές σε σκόνη, κρέμα γάλακτος. 2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τον καφέ. Ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν. 
3. Ρίξτε μέσα στο μπολ με τις σοκολάτες το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος-καφέ.4. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.
5. Πάρτε ένα σχετικά βαθύ ορθογώνιο ταψί και ρίξτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. 6. Αδειάστε όση σοκολάτα χωράει, έτσι ώστε να μην πάει πάνω πάνω αλλά να μείνει μια μικρή απόσταση από το χείλος του ταψιού.
7. Βάλτε το ταψί για 2 ώρες στο ψυγείο ώστε η σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.  8. Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και πάρτε με τα δάχτυλά σας μια μικρή ποσότητα σοκολάτας.
9. Πλάστε τη σοκολάτα σε μικρή μπαλίτσα κάνοντας απαλές κινήσεις. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει η σοκολάτα.10. Καλύψτε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε επάνω τις μπαλίτσες.  Βάλτε τις στο ψυγείο για 1 ώρα. 
11. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη. 12. Βουτήξτε τις παλάμες σας μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και πλάστε ξανά τις μπαλίτσες μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
13. Κάθε μπάλα που φτιάχνετε, ρίξτε τη μέσα σε ένα ταψάκι όπου έχετε βάλει την τρούφα σοκολάτας.14. Ανακινήστε τις καλά αλλά με απαλές κινήσεις, ώστε να κολλήσει καλά η τρούφα στα σοκολατάκια.
15. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να 
τελειώσουν οι σοκολατένιες μπαλίτσες. 
16. Τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για να τα σερβίρετε.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου