Από το Blogger.
RSS

Tριαντάφυλλο καραμέλας


Tριαντάφυλλο καραμέλας

Διακοσμήστε εύκολα και γρήγορα τα γλυκά σας με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Το παρακάτω υλικό είναι από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά Μυστικά..Και είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει πολύ.. 


ΑΠΟ ΤΟΝ  PASTRY CHEF ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΑΤΙΝΟ


1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κιλό ζάχαρη και 400ml νερό και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά. 

2. Αν η ζάχαρη κολλήσει στα τοιχώματα της κατσαρόλας, ξεκολλήστε τη με ένα βρεγμένο πινέλο. 

3. Αφήστε τη ζάχαρη να βράσει. 

4. Προσθέστε και 200 γρ. γλυκόζη. 

5. Η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 158 °C. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Αφήστε τη για 2΄-3΄ να κρυώσει. 
6. Ρίξτε 3-4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 

7. Ρίξτε τη σε ένα silpat. 

8. Αφήστε τη 2΄ και αρχίστε να τη δουλεύετε με το χέρι. 

9. Μαζέψτε την προς το κέντρο (προσεκτικά, διότι καίει).

10. Κάντε την ένα τετράγωνο. 

11. Δουλέψτε με τα χέρια σας την καραμέλα, τραβώντας την και μαζεύοντάς την πάλι. 

12. Φτιάξτε καραμέλα (βήματα 1-5) και βάλτε 3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα. 

13. Ρίξτε τη μισή καραμέλα σε ένα silpat και βάλτε πράσινο χρώμα. 
14. Ρίξτε την υπόλοιπη σε άλλο silpat και δουλέψτε τη με τα χέρια. 

15. Δουλέψτε και την καραμέλα με το χρώμα τραβώντας τη με τα χέρια σας και ξαναμαζεύοντάς τη. 

16. Πάρτε τη σκουρόχρωμη και τραβήξτε με τα δάχτυλά σας λωρίδες στο μήκος που θέλετε. 

17. Κόψτε τις με ένα ψαλίδι. 

18.Φτιάξτε όσες λωρίδες θέλετε και δώστε τους στριφογυριστό σχήμα. 

19. Πάρτε την ανοιχτόχρωμη καραμέλα και δουλέψτε την και αυτή με τα χέρια σας. 

20. Πάρτε τώρα την ανοιχτόχρωμη και τραβήξτε μικρά, πολύ λεπτά κομματάκια καραμέλας. 

21. Κόψτε τα με ψαλίδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να φτιάξετε όσα φύλλα θέλετε. 

22. Βάλτε τα σε μια φόρμα σιλικόνης με σχήμα φύλλου. 


23. Πατήστε τα από πάνω για να πάρουν σχήμα φύλλου (με προσοχή για να μη σπάσουν). 

24. Πάρτε την πορτοκαλί καραμέλα και δουλέψτε τη με τα χέρια. 

25. Τραβήξτε κομματάκια και κόψτε τα όπως κάνατε προηγουμένως με τα φύλλα. 

26. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε περίπου 40 πέταλα. Κάθε φορά με το δάχτυλό σας δώστε τους πιο καμπυλωτό σχήμα. 

27. Ζεστάνετε λίγο τα πέταλα στην άκρη με φλόγιστρο για να μαλακώσουν και να κολλήσουν. 

28. Κολλήστε τα πέταλα μεταξύ τους, ξεκινώντας με λιγότερα στο κέντρο και περισσότερα έξω. 

29. Κολλήστε τα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα τριαντάφυλλο. 

30. Μοντάρετε τα διακοσμητικά από καραμέλα στο γλυκό σας. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου