Από το Blogger.
RSS

Chocolate cupcakes με Φυστικοβούτυρο.


Chocolate cupcakes με Φυστικοβούτυρο.


 Υλικά για 15-18 cupcakes

200 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι τύπου 55%
50 γρ κακάο (κοσκινισμένο)
1 κ.γλυκου σόδα
1/2 κ.γλυκου baking powder.
λίγο αλάτι
αυγό (50 γρ) 
125 γρ γιαούρτι ή (80γρ γιαούρτι + 45 γρ κρέμα γάλακτος)
125 γρ χυμό πορτοκαλί
60γρ ηλιέλαιο
1/4 κ.γλυκου εσάνς βανίλιας.

**Για ''λευκά'' cupcakes αντί τα 50γρ κακάο βάζω 50γρ αλεύρι


Διαδικασία

Σε ενα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. 
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το baking powder , το αλάτι και την σόδα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά 
υλικά εκτός το γιαούρτι και 
ανακατεύουμε με ένα σύρμα στο χέρι. 


Σερβίρουμε σε φορμακια για cupcakes μέχρι την μέση και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 
10-12 λεπτά περίπου και έπειτα ανεβάζουμε 
θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμα. (*Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην δώσουμε στα cupcakes μας αμέσως απότομη θερμοκρασία και τα κάνουμε να ''σκάσουν'' πριν ακόμα καλά καλά ψηθούν .
Με αυτόν τον τρόπο τα cupcakes μας ψήνονται ομοιόμορφα 
έχοντας ενα λείο αποτέλεσμα τελικα) 


Μερικά tip ακόμα.
*Προτιμήσαμε να χτυπήσουμε τα υλικά με ένα σύρμα στο χέρι γιατί
 με αυτό τον τρόπο δεν δίνουμε 
πολύ αέρα στο μείγμα και αποφεύγουμε τα σκασίματα. 

*Τα συγκεκριμένα cucpakes κρατάνε 3-4 μέρες και είναι ακόμα ''αφρός'' και αυτό οφείλεται κυρίως στο γιαούρτι που έχουμε προσθέσει μέσα..Αν θέλουμε λοιπόν να τα ετοιμάσουμε για κάποιο event μπορούμε να τα ψήσουμε 1-2 μέρες πριν ( να τα αποθηκευσουμε σε ένα ταπερ) και να τα διακοσμησουμε αργότερα.. 

Για την διακόσμηση έχουμε χρησιμοποιησει frosting με φυστικοβουτυρο -εάν δεν σας αρέσει το φιστίκι μπορείτε να αντικαταστησετε τα γραμμάρια του σε μαργαρίνη. 

Frosting με Φυστικοβουτυρο. 
Υλικά
80 γρ μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
60 γρ φυστικοβουτυρο
20 γρ γάλα
250 γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 

Διαδικασία. 
Χτυπάμε με το ''φτερό'' (Κ) το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας 
σταδιακά την άχνη ζάχαρη.
Αφού ομογενοποιηθουν τα υλικά προσθέτουμε το φυστικοβουτυρο και τέλος το γάλα. 

Βάζουμε το frosting σε μια σακούλα κορνε και διακοσμούμε τα cupcakes μας.

**Όπως αναφέρω παραπάνω μπορούμε να παραλείψουμε το φιστίκι (π.χ σε περίπτωση που δεν μας αρέσει) και να αντικαταστησουμε την ποσότητα του σε μαργαρίνη. 
Σε αυτή την εκδοχή προτείνω όμως να βάλουμε άρωμα βανίλιας (σκόνη η εσάνς) για να αρωματίσουμε την βουτυροκρεμα μας.

Καλή επιτυχία. !! 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη μόλις ανακάλυψα το blog σου και ειπα να γράψω τη συνταγή. Κάτι ξέχασες να γράψεις. Γράφεις βάζουμε όλα τα υγρά υλικά εκτός από το γιαούρτι. Μετά βάζω και το γιαούρτι η όχι.
Μια και σε βρήκα να ρωτήσω κάτι αν βέβαια ξέρεις. Χθες εφτιαξα μια κρλεμα τυριου για cupcake με τα εξής υλικά: τυρί κρέμα, βούτυρο και ζαχαρη και εβαλα χρωμα μπλε, όμως βγήκε πράσινο. Λογικό βέβαια αφού το βούτυρο εχει κίτρινο χρώμα. Τι να κάνω για να βγει χρωμα σιελ?
Καλές σπουδές και συνέχεια την προσπάθεια στο blog.
Περιμένω απάντηση γιατί ήθελα να τα φτιάξω τωρα.
καλό απόγευμα.
Χρυσα

Δημοσίευση σχολίου