Από το Blogger.
RSS

Λαχταριστά cupcakes βανίλιας σιροπιασμένα με Cheese cream frosting.

Λαχταριστά cupcakes βανίλιας σιροπιασμένα με Cheese cream frosting. 



Μια αγαπημένη συνταγή που είμαι σίγουρος πως θα την λατρέψετε και εσείς. Η συνταγή αυτή είναι της κ. Λαμπρινού από το sugarflowerscreations.  Αυτή που παρουσιάζω παρακάτω έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την πρωτότυπη. Μπορείτε όμως να δείτε την αρχική συνταγή εδω

Την συγκεκριμένη συνταγή την χρησιμοποιησα για τα Valentines cupcake μου και πραγματικά βγήκαν υπέροχα. 


Την έχω καταχωρίσει στις αγαπημένες μου συνταγές από το καλοκαίρι όπου τα είχα κάνει και τα είχα παρουσιάσει με παγωτό βανίλια (όπως προτείνει η κυρία Νίκη στο μπλοκ της) 

Πάμε όμως να δούμε την συνταγουλα?? 

Υλικά για 15-20 cupcakes 

110γρ Βούτυρο
            180γρ Ψιλή ζάχαρη              

200γρ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1κγ Baking  powder
1/2κγ αλάτι
1κγ βανίλια
 130 ml κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι



150 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη

2 stick βανιλια Μαδαγασκάρης (ή λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά 
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά (αφού ομογενοποιηθει το πρώτο ρίχνουμε το δεύτερο)
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια.

 Με μια σακούλα κορνε γεμίζουμε τις θήκες ψησίματος μέχρι την μέση και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Περιμένουμε να κρυώσουν

Και τα σιροπιάζουμε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικης 
(περνάμε το πινέλο μας με το σιρόπι 2-3 φόρες πάνω στην επιφάνεια των cupcake μας.) 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ TO ΣΙΡΟΠΙ


Σε ένα κατσαρολακι τοποθετούμε το νερό την ζάχαρη και τα 
stick Μαδαγασκάρης και βράζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά

 Για τo cheese cream frosting 


Υλικά
160 γρ βούτυρο αγελ (θερμοκρασία δωματίου)
400 γρ τυρί φιλαδέλφεια.
200 γρ άχνη. 
 Σπόρο από 1 βανίλια Μαδαγασκάρης (η λίγη βανίλια σε μορφή σκόνης)



 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα (παγωμένο) σε μέτρια ταχύτητα  να γίνει αφράτη κρέμα .
Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε 2-3΄ λεπτά ακόμη να γίνει μια  ωραία γυαλιστερή  κρέμα.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον σπόρο βανίλιας (η βανίλια σε σκόνη)

Τοποθετουμε την κρεμα τυριου σε μια σακουλα κορνε και γαρνιρουμε τα cupcakes μας. Τελος τα στολιζουμε με διαφορα διακοσμητικα και τα σερβιρουμε.


HAPPY VALENTINES DAY !!! 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου