Από το Blogger.
RSS

Red Velvet Τσίζκεϊκ for ''Valentines Day''


Red Velvet Τσίζκεϊκ for ''Valentines Day''



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ RED VELVET

70 γρ. μαργαρίνη

70 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
40 γρ. κακάο
230ml ξινόγαλο
360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια σκόνη
5 γρ. μαγειρική σόδα
5ml ξίδι λευκό
40 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ. τυρί κρέμα
400ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 γρ. ζάχαρη άχνη 
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ.)
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ψιλοκομμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
500 γρ. βατόμουρα
Σιρόπι σοκολάτας
Τρίμματα λευκής και σκούρας σοκολάτας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Φτιάξτε το κέικ red velvet. Βάλτε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο, τη µαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεµα. Βάλτε το κακάο και το χρώµα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε, και ύστερα προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια. Όταν οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά, διαλύστε τη µαγειρική σόδα µέσα στο ξίδι και ρίξτε το κι αυτό µέσα. Σταµατήστε το µίξερ, προσθέστε το ξινόγαλο και το αλεύρι και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης. Όταν οµογενοποιηθούν τα υλικά, αδειάστε το µείγµα σε δύο φόρµες για κέικ διαστάσεων 20 x 9 εκ. 

Ψήστε διαδοχικά για 5΄ στη µεσαία σχάρα και µετά για άλλα 25΄ στους 160 °C. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε να κρυώσουν και θρυµµατίστε τα µε τα χέρια σας σε ένα µπολ.

Φτιάξτε την κρέµα. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό για να µαλακώσουν. Σε άλλο µπολ τοποθετήστε το τυρί κρέµα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσµα λεµονιού και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη.Ζεστάνετε σε µια κατσαρόλα τη µισή κρέµα γάλακτος, ρίξτε τις µαλακωµένες ζελατίνες (αφού τις στραγγίσετε µε τα χέρια σας) για να λιώσουν και µεταφέρετε µέσα στο µπολ µε το µείγµα του τυριού. Χτυπήστε σε ένα µπολ την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος µε µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει ρευστή σαντιγί. Προσθέστε αυτή τη σαντιγί µέσα στο µπολ µε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε στην άκρη.
Μοντάρετε το γλυκό. Πάρτε το θρυµµατισµένο κέικ και στρώστε το σε ένα τσέρκι (µεταλλική φόρµα χωρίς πάτο) διαµέτρου 18 εκ., που το έχετε βάλει σε µια λαµαρίνα φούρνου καλυµµένη µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Πατήστε τα καλά ώστε να φτιάξετε µια συµπαγή βάση πάχους 1-1,5 εκ. Απλώστε επάνω την κρέµα, ισιώστε την επιφάνειά της και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Βγάλτε από το ψυγείο και ξεφορµάρετε ζεσταίνοντας γύρω γύρω µε φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής. Γαρνίρετε µε τα βατόµουρα και κατόπιν περιχύστε µε σιρόπι σοκολάτας και τρίµµατα από λευκή και σκούρα σοκολάτα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου