Από το Blogger.
RSS

Αυθεντικά Τρουφάκια -Συνταγή Δημήτρης Χρονόπουλος

Αυθεντικά Τρουφάκια -Συνταγή Δημήτρης Χρονόπουλος



Υλικά για 100 τρουφάκια

Υλικά για το Α μέρος 

1000 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
300 γρ σοκολάτα μπιτερ
1500 γρ σοκολάτα γάλακτος
4 τμχ ξυλάκια κανέλας
3 τμχ βανίλια Μαδαγασκάρης. 

Υλικά για το β μέρος. 

150 γρ σοκολάτα ( λιωμένη )
κακάο

Εκτέλεση
Για την διαδικασια Α
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά . 

Με ένα μαχαίρι σχίζουμε  την βανίλια Μαδαγασκάρης στην μέση, 
αφαιρούμε τον σπόρο και τον τοποθετούμε στην κατσαρόλα που ζεσταίνουμε 
την κρέμα γάλακτος μαζί με στικ βανίλιας. 

Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα ξυλάκια κανέλας, αφηνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και την αποσύρουμε από την φωτιά. 

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε την σοκολάτα μπιτερ και την γάλακτος,στην συνέχεια αδειζουμε μέσα στην λεκάνη την ζεστή κρέμα γάλακτος (την σουρώνουμε για να μην μπουν τα στικ βανίλιας μέσα στην σοκολάτα)  Και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαριζ μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες μας.

Σε ένα ταψάκι 30*40 τοποθετούμε μεμβράνη διάφανη στον πάτο και στα τοιχώματα του. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μας (λιωμένες σοκολάτες) και τοποθετούμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

Αφού παγώσει η γκαναζ μας την ξεφορμάρουμε από το ταψάκι και με ενα μαχαίρι κόβουμε αρχικά κάθετες και στην συνέχεια οριζόντιες λωρίδες
 σχηματιζοντας έτσι τις μικρές τετράγωνες τρούφες μας.

 Για την διαδικασια Β
Πασπαλίζουμε τα χέρια μας με λιωμένη σοκολάτα , περνάμε τις τρούφες από την σοκολάτα 
και στην συνέχεια τις βουτάμε στο κακάο. 


** Tip 1 Ο λόγος που βάζουμε την μεμβράνη στο ταψάκι μας  είναι για να μας βοηθήσει (αφού παγώσουν οι σοκολάτες) να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα την γκαναζ μας. 

**Tip 2 Βουτώντας το μαχαίρι ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ζεστό νερό μας διευκολύνει πολύ στο κόψιμο καθώς δεν κολλάει με την  παγωμένη γκαναζ.

**Tip 3 . Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε τις τρούφες μας αντί για κακάο 
με άχνη ζάχαρη. 

Το παρακάτω βίντεο σίγουρα θα σας λύσει τυχόν απορίες. Εύχομαι επιτυχία και καλή απόλαυση..!! 

Αυθεντικά Τρουφάκια από το Δημήτρη Χρονόπουλο

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου