Από το Blogger.
RSS

H πολύ ρομαντική και γλυκιά Παγκόσμια Ημέρα Μακαρόν!


 H πολύ ρομαντική και γλυκιά Παγκόσμια Ημέρα Μακαρόν!  



Η φετινή χρονιά σίγουρα έχει καταφέρει να μας εκπλήξει με τις νέες αφίξεις παγκόσμιων ημερών! To μακαρον Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό γλύκισμα με βάση το αμύγδαλο και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Το αυθεντικό παριζιάνικο μακαρόν γεννήθηκε στην αρχή του 20ου αιώνα όταν ένας διάσημος ζαχαροπλάστης, στην Πόλη του Φωτός, είχε την έμπνευση να ενώσει δυο μαρέγκες αμυγδάλου με μια γκανάζ με κρέμα και σοκολάτα. Από τότε, η σοκολάτα πλαισιώθηκε και από άλλα υλικά και έτσι σήμερα η ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων των μακαρόν εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τη δημιουργική φαντασία του chef.

Οι Νεοϋορκέζοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια με την άφιξη των μακαρόν στην πόλη τους που αποφάσισαν να ανακυρήξουν την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μακαρόν!

Σημαντικά Tips για να πετύχουμε αφράτα, περήφανα, άψογα Μακαρόν:

>Προετοιμάζουμε πάντοτε τα μακαρόν από το προηγούμενο βράδυ, μια και τα ασπράδια θα πρέπει να μείνουν (τουλάχιστον) 1 νύχτα στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας ξεσκέπαστα, να "παλιώσουν".


>Αφού σχηματίσω τα δισκάκια των μακαρόν, σίγουρα ανασηκώνοντας το κορνέ θα έχω αφήσει πίσω μυτούλες. Βρέχω λίγο το δάχτυλό μου και πιέζω ελάχιστα τις μύτες, να καθίσουν φρόνιμα πίσω στην κρέμα.



>Δεν ανακατεύω το μείγμα για τα μακαρόν μου περισσότερες από 50 φορές.



>Είναι σημαντική η στιγμή που θα ρίξω τη ζάχαρη στο μείγμα. Από την ώρα που θα ξεκινήσω να χτυπάω τα ασπράδια, φροντίζω να προσθέσω τη ζάχαρη πριν ξεπεράσω τα 25’’. Όταν δηλαδή το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται αφρώδες. Με αυτό τον τρόπο ενισχύω κι άλλο την πυκνότητα από το ασπράδι και δεν αφήνω να μπει αέρας (μεγάλες φουσκάλες) στο μείγμα. Το ζητούμενο είναι η ελαστικότητα και οι μικρές φουσκάλες, που θα δώσουν και όγκο κατά το ψήσιμο.

>Αφού σχηματίσω τα δισκάκια στο λαδόχαρτο ή στο φύλλο σιλπάτ, αφήνω τη λαμαρίνα με τα μακαρόν σε θερμοκρασία δωματίου για 30'-1 ώρα, να στεγνώσουν και να σκληρύνουν λίγο. Τα μακαρόν μου είναι έτοιμα για ψήσιμο, όταν τα αγγίζω και δεν αφήνουν κρέμα στο δάχτυλό μου.

  >Αν έχω δυσκολία στο να ξεκολλήσω τα μακαρόν από το λαδόχαρτο, τα τοποθετωγια λίγο στην κατάψυξη.
Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρον θα ξεκολλήσουν  πολύ πιο εύκολα στην συνέχεια


*Για να βάλετε χρώμα στα macarons, απλώς χωρίστε το μίγμα που θέλετε να χρωματίσετε πριν το βάλετε στο κορνέ. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα, προσθέστε μία, δύο ή και περισσότερες σταγόνες, αναμίξτε το καλά και συνεχίστε κανονικά!

**Τα γεμίζετε με την αγαπημένη σας κρέμα, σαντιγί, μους σοκολάτας, μερέντα(!), καραμέλα γάλακτος, μαρμελάδα ή ακόμα και φυστικοβούτυρο!

Συνταγες για λαχταριστα μακαρον θα βρειτε εδω

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου