Από το Blogger.
RSS

Τρούφες τσίλι με Valrhona απο τον pastry chef Διονυση Αλερτα.


Τρούφες τσίλι με Valrhona απο τον pastry chef Διονυση Αλερτα.


Υλικά:

800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

70 γρ. μέλι
450 γρ. Valrhona Guanaja 70%
450 γρ. Valrhona Caraibe 66%
150 gr. βούτυρο
2 τσίλι πιπερίτσες

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τις πιπερίτσες τα σπόρια και τις βάζουμε με την κρέμα και το μέλι να σιγοβράσουν λίγα λεπτά. Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν μαρί και ομογενοποιούμε το μείγμα σοκολάτα και κρέμα αφού αφαιρέσουμε τα τσίλι. Ζεσταίνουμε το μείγμα στους 40-45 βαθμούς και τότε προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και αφήνουμε για 24 ώρες. Κατόπιν το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Περνάμε  μια μια τις τρούφες από ρευστή σοκολάτα και μετά τις τυλίγουμε με κακάο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου