Από το Blogger.
RSS

Μούς Λευκής σοκολάτας με Βάση την Κρέμα Anglaise



Μούς Λευκής σοκολάτας με Βάση την Κρέμα Anglaise:

Τα Υλικά την διαδικασία , βασικές πληροφορίες άλλα και φωτογραφίες διαδικασίας για την κρεμα Anglaise θα τα βρείτε εδώ


Η συγκεκριμένη δοσολογία είναι σχετικά μικρή αν θέλουμε να την κάνουμε για μια τούρτα 22 εκ κάνουμε επί δυο την παρακάτω συνταγή.. 


Υλικά για την μούς λευκής σοκολάτας. 

80 γρ κρέμα anglaise
140 γρ λευκή σοκολάτα 
1 βανίλια (Σκόνη η Μαδαγασκάρης)
1φύλλο ζελατίνης (5 γρ) 
145 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παραπάνω συνδέσμου την κρέμα anglaise.. 

Έπειτα παίρνουμε το μέρος που χρειαζόμαστε (50 γρ στην συγκεκριμένη περίπτωση) και την ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά σε ένα κατσαρολάκι..ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε την ζελατίνη (την οποία έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 10-15' περίπου ) και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. 

Στην συνέχεια λιώνουμε την σοκολάτα και ενσωματωνουμε τα δυο υλικά ρίχνοντας την κρέμα anglaise στην λιωμένη σοκολάτα ανακατευόντας με  μια μαρίζ με κυκλικές κινήσεις.

Αφού ομογενοποιήσουμε τα υλικά προχωράμε στο επόμενο βήμα μας. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρύα κρεμά γάλακτος σε μέτρια σταθερή ταχύτητα σε παχύρρευστη μορφή. Προσέχουμε όμως μην χτυπηθεί πολύ γιατί θα κάψει..( η κρέμα μας θα πρέπει να στέκεται  ίσα ίσα στο εξάρτημα του μίξερ-σύρμα) 

Αφού ετοιμάσουμε και την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε ένα μέρος από την παχύρρευστη της μορφή στο μείγμα σοκολάτας-anglaise και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά (*1).
Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το ενσωματωνουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. 



 (*1) Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να ρίξουμε την θερμοκρασία του μείγματος καθώς στην συνέχεια  θα επιστραφεί όλο στο κάδο του μίξερ και θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα. Αν δεν το κάνουμε αυτό και το μείγμα μας συνεχίσει να εχει υψηλή θερμοκρασία βάζοντας τον κάδο του μίξερ η χτυπημένη κρέμα γάλακτος θα κάτσει και έτσι θα χάσουμε όγκο.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου