Από το Blogger.
RSS

Biscuit Vanilla -Μπισκουί Βανίλιας



Biscuit Vanilla -Μπισκουί Βανίλιας

Ζύμη για Μπισκουί – Αναφορικά για τα μπισκουί:

Η λέξη ‘’biscuit’’ προέρχεται από τις γαλλικές ‘’bis’’ που σημαίνει δυο φόρες και ‘’cuit’’ που σημαίνει ψημένος. Υπάρχει η δυνατότητα να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το αλεύρι της συνταγής με ξηρό καρπό τριμμένο η σε σκόνη για να δώσουμε ξεχωριστή γεύση και εμφάνιση στο μπισκουί.

Τη ζύμη τους μπορούμε να την χρωματίσουμε ολόκληρη η σε τμήματα και έτσι προκύπτουν δίχρωμα μπισκουί. Τα μπισκουί τα ψήνουμε συνήθως σε λαμαρίνες πάνω σε φύλλα σιλικόνης σε λεπτές στρώσεις για μεγαλύτερη ευκολία αποφεύγοντας έτσι  τα σπασίματα.
Τα μπισκουί τα χρησιμοποιούμε για τούρτες πάστες τόσο ως ενδιάμεσες στρώσεις όσο και γύρω γύρω από τις τούρτες ως διακοσμητικό στοιχειό.

Σημαντικές σημειώσεις για τα μπισκουί:

  • . Με την έξοδο τους από το φούρνο πρέπει να αποσύρουμε τα μπισκουί από τη λαμαρίνα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να στεγνώσει το μπισκουί , λογο της θερμότητας που έχει.

  •    Είναι σκόπιμο να αφήνουμε μια μέρα τα biscuit στο ψυγείο πριν τα δουλέψουμε.



Υλικά για το μπισκουι βανίλιας: (για 2 τσερκια 20-22 εκ)

4 αυγα
125 γρ ζάχαρη
125 γρ αλεύρι
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο , την ζάχαρη και το ασπράδι σε μέτρια σταθερή ταχύτητα έτσι ώστε να πάρει το μπισκουί όσο περισσότερο αέρα γίνεται (άρα και όγκο..)

Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε και κοσκινίσει.. και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι 20-22 εκ διαμέτρου το οποίο έχουμε και τοποθετήσει πάνω από αντικολλητικό χαρτί..

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε βάλει το τσέρκι μας πάνω από αντικολλητικό χαρτί διότι αλλιώς το μείγμα μας δεν θα ξεκολλήσει από τον πάτο του ταψιού. 

Τέλος το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά στον αέρα και έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει.

Το συγκεκριμένο μπισκουί είναι αρκετά αφράτο και ζουμερό παρόλο αυτά είναι στην διάθεση του καθενός αν θέλει να το σιροπιάσει η όχι... 

Εύχομαι επιτυχία..και καλή απόλαυση.. Συνδυάστε το μπισκουί βανίλιας με μια από τις κρέμες η μους που θα βρείτε εδω .Σύντομα θα έχετε και νέες συνταγές για ακόμα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα.. 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου