Από το Blogger.
RSS

CRÈME ANGLAISE - ΒΑΣΙΚΉ ΚΡΈΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ



CRÈME ANGLAISE - ΒΑΣΙΚΉ ΚΡΈΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉΣ

Αποτελεί μια παραλλαγή της κρέμας καστάρντ με κρόκους αυγών, γάλα, ζάχαρη και βανίλια αλλά σε πολύ λεπτή υφή. Χρησιμοποιείται σαν βάση σε παγωτά η κρεμ μπριλέ. Οι Γάλλοι συχνά την χρησιμοποιούν στο βασικό επιδόρπιο ile flottanie με κρέμα anglaise σε βαθύ πιάτο και στη μέση μαρέγκα πραλίνας. Μια crème anglaise αποτελείται από ένα υγρό στοιχείο τους κρόκους και την ζάχαρη και Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κρέμες της ζαχαροπλαστικής και είναι μια βάση για πολλές παρασκευές κ.α.


ΥΛΙΚΆ

250γρ. γάλα
250γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. κρόκο αυγού

50γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε τα υγρά στοιχεία, τα προσθέτουμε στους κρόκους και τη ζάχαρη και τα επιστρέφουμε  πάλι πίσω στη φωτιά ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να φτάσει στους 83ο C – 86ο C.Μόλις η κρέμα μας φτάσει σε αυτήν την θερμοκρασία το κατεβάζουμε από τη φωτιά.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου