Από το Blogger.
RSS

Pate sable Vanilla -Βασική Ζύμη Ζαχαροπλαστικής..



Pate sable Vanilla -Βασική Ζύμη Ζαχαροπλαστικής..


Pate Sableé vanilla:

Υλικά:

700gr Βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
700gr Αλεύρι
300gr Άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
300gr πούδρα αμυγδάλου
200gr Αυγό
10gr Αλάτι
5 sticks Βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Εκτέλεση:


Μαλακώνουμε το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πάρει αέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. 
Ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου ανακατευτεί το μείγμα μας και έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε  την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη. 
Την ξεκουράζουμε στο ψυγείο (το λιγότερο για 2 ώρες) πριν την χρήση της.
Έπειτα την βγάζουμε από το ψυγείο, την ανοίγουμε με την βοήθεια ενος πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα με την βοήθεια των κουπ-πατ μας. Φροντίζουμε το μέγεθος που θα επιλέξουμε να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει το αλουμινένιο φορμάκι για το ταρτάκι μας έτσι ώστε στην συνέχεια να μπει και να τοποθετηθεί η ζύμη ομοιόμορφα ..
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα στογγυλά κομμάτια ζύμης μέσα στο φορμάκι και με κυκλικές περιστρεφόμενες κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη στα τοιχώματα του. 
Με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε τρυπούλες στην ζύμη μας και ψήνουμε στους 155-160 βαθμούς Κελσίου για 12-15' (ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος ) στο αέρα..

Παρακάτω ακολουθεί Step by steb οι οδηγίες για το πως καλουπώνουμε την ζύμη μας στο φορμακι.. (ελπίζω να σας βοηθήσει.. )

(Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στην φωτογραφία..)


Σύντομα θα έχετε περισσότερες γενικές πληροφορίες για τις ζύμες..Ενώ ακόμα και λαχταριστές συνταγές για τέλεια ταρτάκια..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου