Από το Blogger.
RSS

Ηappy Mother's Day


Ηappy Mother's Day


Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μανούλες... Το γιορτάζουμε.. με Λαχταριστά Μπισκότα βουτύρου-βανίλιας

Μια υπέροχη συνταγή που θα την λατρέψετε..ήρθε στα χέρια μου από το μηνιαίο περιοδικό Γλυκά μυστικά και από τότε την έχω τιμήσει ιδιαίτερα.. μια συνταγή της κυρίας Λαμπρινού ..πραγματικά υπέροχη..



Υλικα για 30-40 τεμαχια
250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, µαλακωµένο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό µεγάλου µεγέθους (60 γρ.)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. αλάτι
10 γρ. µπέικιν πάουντερ
5ml εσάνς βανίλιας

Διαδικασια

Φτιάξτε τα µπισκότα. Βάλτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του µίξερ και χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να γίνει αφράτη κρέµα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Χαµηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τµηµατικά το αλεύρι µαζί µε το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Προσθέστε την εσάνς βανίλιας και συνεχίστε σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει µια µαλακή ζύµη. Αφήστε τη 5΄ να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Απλώστε µια λαδόκολλα στον πάγκο σας και πασπαλίστε τη µε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα µέρος της ζύµης επάνω, απλώστε το λίγο µε τα χέρια, τοποθετήστε επάνω της άλλη λαδόκολλα και ανοίξτε µε τον πλάστη τη ζύµη σε πάχος 3-4 χιλ. Κόψτε τη ζύµη σε στρογγυλά κοµµάτια µε κουπ πατ διαµέτρου 6 εκ. και µε µια σπάτουλα µοιράστε τα σε δύο ταψιά στρωµένα µε λαδόκολλα. Ψήστε τα σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 °C για 8΄-10΄ στη µεσαία σχάρα. Δεν θα πάρουν χρώµα, απλώς θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 1 ώρα.

*Καντε τα και θα με θυμηθείτε.. Πραγματικά θα τα λατρέψετε..!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου