Από το Blogger.
RSS

Biscuit Vanilla with White Chocolate Mousse and cremeux Strawberry.



Biscuit Vanilla with White Chocolate Mousse and cremeux Strawberry.


Ένας απίστευτος καλοκαιρινός και δροσιστικός συνδυασμός που θα τους κερδίσει όλους.. 


Την συνταγή αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία του Biscuit Βανίλιας θα την βρείτε εδώ

Για το cremeux φράουλας εδώ

Όπως ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για την μους λευκής σοκολάτας θα βρείτε εδώ

Υλικά για την επικάλυψη 

300 γρ σοκολάτα γαλακτος κομμένη σε κομμάτια
120 γρ κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Σε ένα μπρίκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε το μπρίκι από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κουβερτούρα. Ανακατέουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Αφήνουμε την να κρυώσει ελαφρώς.
Αφού ετοιμάσουμε τις παραπάνω παρασκευές σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες είμαστε έτοιμοι  για να μοντάρουμε το γλυκό μας.. 

Και κάπου εδώ έχουμε τρεις επιλογές... 
  1. Να το σερβίρουμε σε ατομικά ποτηράκια...
  2. Να το μοντάρουμε σε παστάκια 
  3. Ή τέλος να το μοντάρουμε  σε μορφή  τούρτας.. 
Η διαδικασία έχει ως εξής.. (θα αναλύσουμε και τις τρεις περιπτώσεις):

  • Αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε ατομικά ποτηράκια..


Αφού ετοιμάσουμε το biscuit βανίλιας σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες το απλώνουμε σε μια λαμαρίνα με μια μαρίζ  (σπάτουλα σιλικόνης) ομοιόμορφα και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά , το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε στενόμακρες κάθετες  λωρίδες και έπειτα σε οριζόντιες σχηματίζοντας έτσι μικρά τετράγωνα κομματάκια απο την βάση μας.. Τοποθετούμε μερικά στον πάτο του ποτηριού και συνεχίζουμε με το cremeux φράουλας. Αφού έχει παγώσει η κρέμα φράουλας την ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα ίσα ίσα για να την αφρατέψουμε.. Έπειτα την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε τα ποτηράκια μας (πάνω από το μπισκουί βανίλιας) μέχρι την μέση. Τοποθετούμε τα ποτηράκια μας για 20' λεπτα στην κατάψυξη και συνεχίζουμε.... Αφού το κάνουμε και αυτό.. ήρθε η ώρα να τελειώσουμε 
το μοντάρισμα με την μους λευκής σοκολάτας.. Την αφρατεύουμε με ένα σύρμα για λίγο , την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε πάνω από την κρεμά φράουλας αφήνοντας ένα μικρο περιθώριο στο ποτηράκι για να μπει η γκανάζ λευκής σοκολάτας ..

  • Αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε μορφή τούρτας


Αφού ετοιμάσουμε το μπισκουί βανίλιας σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 22-24 εκ και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά , το αφήνουμε να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα..

Αφού έχει παγώσει η κρέμα φράουλας την ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα ίσα ίσα για να την αφρατέψουμε.. Έπειτα την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε την τουρτα μας (πάνω από το μπισκουί βανίλιας)  Τοποθετούμε  το τσέρκι μας  για 20' λεπτα στην κατάψυξη και συνεχίζουμε.... Αφού το κάνουμε και αυτό.. ήρθε η ώρα να τελειώσουμε το μοντάρισμα με την μους λευκής σοκολάτας.. Την αφρατεύουμε με ένα σύρμα για λίγο , την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε πάνω από την κρεμά φράουλας και τοποθετούμε το τσέρκι μας για 3-4 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν οι κρέμες μας. Αφού σφίξουν, βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη, το ζεσταίνουμε περιμετρικά με ένα φλόγιστρο και το ξεφορμάρουμε.. Είμαστε έτοιμοι για το γλασσάρισμα.... 

Θυμόμαστε πως το κάνουμε αυτό..? Το είχαμε δει παλιότερα σε κάποιες άλλες τουρτίτσες... Πάμε να το θυμηθούμε.... 


Αφού ετοιμάσουμε την γκανάζ λευκής σοκολάτας σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες είμαστε έτοιμοι.
Τοποθετούμε την τούρτα πάνω σε μια σχάρα, βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι.

Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από την τούρτα και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια παλέτα. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η επικάλυψή και έπειτα την διακοσμούμε.. 

  • Αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε μορφή πάστας.. 
Σε αυτή την περίπτωση ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία που σας περιγράφω παραπάνω με την τούρτα με την διαφορά οτι χρησιμοποιούμε ένα τετράγωνο τσέρκι αντί για στρογγυλό.. Αφού ψήσουμε το μπισκουί και κρυώσει τοποθετούμε από πάνω την κρέμα φράουλας που έχουμε αφρατέψει και έπειτα την μους λευκής σοκολάτας (διαβάστε τα αναλυτικά παραπάνω..).. Τοποθετούμε το τσέρκι μας στην κατάψυξη για να σφίξουν οι κρέμες και έπειτα με την βοήθεια ενός φλόγιστρου την ξεφορμάρουμε.. Ζεσταίνουμε λίγο νεράκι και το τοποθετούμε σε μια κανάτα μαζί με ένα μεγάλο μαχαίρι.. Αρχικά την κόβουμε κάθετα και έπειτα την κόβουμε οριζόντια σχηματίζοντας έτσι ομοιόμορφες παραλληλόγραμμες πάστες. 

**Είναι σημαντικό πριν πάμε να κόψουμε την επόμενη λωρίδα να βουτάμε το μαχαίρι στο ζεστό νερό καθώς με αυτόν τον τρόπο τα κομμάτια κόβονται ομοιόμορφα και δεν κολλάει το μαχαίρι... 

Έπειτα αφού ετοιμάσουμε τις πάστες μας τις γλασσάρουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο (όπως και παραπάνω )  μια μια χωριστά.. Και είμαστε έτοιμοι να τις διακοσμήσουμε.. 


*Τα παραπάνω διακοσμητικά που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι φτιαγμένα στο χέρι.. σύντομα θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση για το πως τα φτιάχνουμε με φωτογραφικό υλικό βήμα προς βήμα.. 

Μέχρι τότε όμως... καλή και δημιουργική συνέχεια... Για τυχόν απορίες...περιμένω σχολια σας.. 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου